Iskorištavanje nemoćnih: Bolesna Britanka skrivenom kamerom ulovila njegovateljice u krađi

SKRIVENE kamere je dobro imati po kući, osobito kada ste osoba s teškoćama u kretanju, a za vas brine nepoznata osoba. Ti pokazuje i slučaj Britanke Lorraine Andrews iz Bristola koja je putem skrivene kamere već dva puta otkrila da njegovatelji kradu od nje. Lorraine koja je zbog bolesti u kolicima, odlučila je postaviti kameru u ožujku kada je shvatila da joj nestaje novac. Shvatila je da joj je njena 26-godišnja njegovateljica ukrala novac iz torbice već četiri puta.

Sličan slučaj dogodio se prije dvije godine kada je Lorraine uhvatila svoju bivšu njegovateljicu kako je potkrada. "Mora da sam najnesretnija osoba u Engleskoj. Zgrožena sam, ljuta i pod stresom", izjavila je Lorraine za Daily Mail. O mladoj njegovateljici koja je u visokom stupnju trudnoće, nije imala lijepe riječi. "Uzela sam njegovateljicu jer sam invalid i svakodnevno mi je potrebna pomoć. Imala sam povjerenje u nju, trebala mi je pomoći, ali me umjesto toga iskoristila. Vidjela je u meni laku metu. Potpuno sam shrvana, rekla je Lorraine.

Čini se kako to nije jedina krađa koju je dotična njegovateljica počinila, jer joj je u torbici nađeno nekoliko kuverti s novcem u kojima su bile rođendanske čestitke i zahvalnice. To je pak ukrala od svoje druge mušterije o kojoj sd također brinula. Priznala je krađe i dobila je 16 tjedana zatvorske kazne uvjetno te mora svojim žrtvama platiti 100 funti kompenzacije.

Pročitajte više