Istraživanje: Norvežanke imaju najveće grudi u svijetu, evo gdje su Hrvatice

Foto: Shutterstock

NA STRANICI WorldData.info objavljeni su podaci prosječne veličine grudi u svijetu. Prema njihovim podacima najveće grudi imaju Norvežanke, potom slijede žene u Luksemburgu, Islandu, Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u, dok su najmanje u središnjoj Africi i jugoistočnoj Aziji. Kako bi došli do podataka, istraživači su prikupili podatke proizvođača o prodaji grudnjaka po broju i veličinama u određenom vremenu.

Također, postoje sličnosti između veličine grudi i prosječnog indeksa tjelesne mase (BMI). Upečatljivo je da su veće grudi u zemljama u kojima je pretilost problem. Globalno, prirodne ženske grudi imaju prosječnu veličinu između velike A košarice te manje B u američkom sustavu veličina. To bi prema europskim ili australskim klasifikacijama bila košarica B.

Norveška je prva na listi. Žene tamo nose veličinu košarice C-D, a BMI im je 26.2. Na drugom mjestu je Luksemburg s košaricom C i BMI-jem 25.7. U prvih deset nalaze se još Island, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Venezuela, Kolumbija, Švedska, Nizozemska i Kanada.

Hrvatska se nalazi na 20. mjestu. Rezultati pokazuju da je prosječna veličina grudi u Hrvatskoj B košarica, a prosječni indeks tjelesne mase iznosi 26.9. Što se tiče rezultata naših susjednih zemalja, Mađarska je na 22. mjestu, slijedi Crna Gora na 33. mjestu, a Srbija se nalazi tek na 57. mjestu.

A evo i posljednjih deset na listi.

Pročitajte više