Istraživanje otkriva: Žene su ili biseksualke ili lezbijke, nikad heteroseksualke

Screenshot: YouTube

ŽENE su ili biseksualke ili ih privlači isti spol, ali nikad nisu potpuno heteroseksualne, pokazalo je istraživanje.

Žene koje su tvrdile da su potpuno heteroseksualne, uzbuđivale su podjednako snimke golih žena i muškaraca, dok su lezbijke više uzbuđivale snimke žena. Istraživanje, koje je proveo doktor Gerulf Rieger s odjela psihologije Sveučilišta u Essexu uključivalo je 345 žena.

Prikazivane su im seksualne snimke te su bilježene njihove tjelesne reakcije na njih. Rezultati su pokazali da su heteroseksualne žene bile snažno uzbuđene nakon gledanja snimki golih atraktivnih muškaraca i žena, iako su tvrdile da ih zanimaju samo muškarci. Za razliku od njih, lezbijke su mnogo snažnije reagirale na snimke žena nego muškaraca. Istraživači tvrde da su reakcije lezbijki bile najsličnije reakcijama muškaraca.

"Iako je većina žena tvrdila da su heteroseksualne, naše istraživanje jasno je pokazalo da su, kad je riječ o onome što ih uzbuđuje, uvijek ili biseksualke ili homoseksualke, a nikada hetero", rekao je Rieger za britanski Mirror.

Dodao je i da je istraživanje pokazalo da se lezbijke koje se odijevaju muževnije ne ponašaju nužno muževnije od ostalih žena.

"Iako su neke lezbijke bile muževnije u svom seksualnom uzbuđenje, a druge su se ponašale muževnije, ne postoje indikacije da je riječ o istim ženama. To dokazuje da nam ponašanje žene u javnosti ne otkriva ništa o njenom ponašanju tijekom seksa", zaključio je Rieger. 

Pročitajte više