Istraživanje pokazalo: Glasna glazba čini alkoholna pića slađima



PREMA istraživanju znanstvenika Lorenza Stafforda iz Velike Britanije, slušanje glasne glazbe izaziva osjećaj da alkohol ima slađi okus. Naime, prema njegovoj studiji, što glasniju glazbu slušate to ćete u tom razdoblju više alkohola popiti. Njegovo istraživanje započelo je nakon što je statistikom utvrđeno kako se više alkohola popije kad ljudi slušaju glasnu glazbu.

Zanimalo ga je zašto je tako pa je na temelju 80 ispitanika u dobi od 18 do 28 godina dao da piju u nekoliko navrata, a svaki puta bi im puštao sve glasniju glazbu. Nakon toga, oni su morali ocijeniti koliko im je jako bilo alkoholno piće kojeg su konzumirali kao i njegov okus. Što su glasniju glazbu slušali, to su im pića postajala slađa. Također, pića su bila puno slađa kad su ispitanici pili sami nego u grupi.

"Iako ispitanici očekuju kako će popiti više alkoholnih pića dok su u noćnom klubu nego u kafiću, važno je da znaju kako okolina utječe na njih te postupati u skladu s tom činjenicom pa umjerenije konzumirati alkohol", zaključio je Lorenzo.

Pročitajte više