KARANTENSKI TRIKOVI

Ivan Dečak otkrio što više ne radi u izolaciji: Otad se osjećam puno bolje

Foto: Instagram/Press

DANAS je zaista suvišno ikoga pitati gdje se nalazi, a Ivan Dečak nam je priznao da njemu kao veoma društvenoj osobi to itekako teško pada. 

"Nije mi baš lako ne mrdati iz svoja četiri zida, no pozitivna strana ove situacije je da sam konačno doma sa ženom i djecom i imam priliku nadoknaditi sve one dane kada me zbog posla nije bilo za njih", kaže Dečak koji je već od početka izolacije krenuo uz prvu jutarnju kavu snimati akustične obrade Vatrinih pjesama i objavljivati ih na društvenim mrežama.

No kako obožavatelji ne prestaju s novim prijedlozima i željama, to mu je sada već postao svojevrstan ritual kojim započinje svaki dan izolacije.

"Da nam dani bez veze ne prolete, složili smo rutinu. Jutro kreće sa snimanjem pjesme i obiteljskim doručkom, nakon toga se igram s klincima, kuhamo ručak i vrijeme naprosto proleti. Diti pokušavamo osmisliti što više aktivnih igara, slikamo i vježbamo pisati slova. Iako još ide u vrtići, Dita voli gledati TV školu, pa se i s tim dosta bavimo. Navečer kad djeca zaspu zatvorim se u studio i radim nove pjesme za Vatrin deseti album", kaže Ivan te dodaje da, kada su netom prije ove situacije objavili najavni singl Sva naša ljeta, nije mogao ni slutiti koliki bi on značaj mogao imati u ovoj situaciji jer pjesma govori o bezbrižnim danima djetinjstva.

"Jedan od stihova kaže 'Zastanimo na trenutak…', mislio sam da samo malo stanemo i osvrnimo se na godina i dane koje su proletjeli, nisam mislio da stojimo ovako dugo", kaže Ivan koji je ovog petka s Vatrom trebao krenuti na turneju, no baš kao i drugim izvođačima svi nastupi i projekti su do daljnjeg stavljeni na čekanje.

Usprkos tome Dečak je odlučio da se neće panično brinuti oko onoga što donosi budućnost, već sadašnjost iskoristiti na najbolji mogući način.

"Moram priznati da sam prestao gledati vijesti i pratiti medije, gledam uglavnom samo crtiće i čitam biografiju Davea Grohla i Freddieja Mercuryja. Od kad je to tako osjećam se psihofizički puno bolje, usto tri do četiri puta tjedno radim ozbiljan trening sat vremena kako bih svoje hiperaktivno tijelo ostavio u formi", kaže Dečak kojem, priznaje, ovih dana posebno nedostaju prijatelji.

"Imamo dosta veliko društvo najbližih prijatelja, koji su svi obiteljski ljudi i navikli smo zajedno provoditi slobodno vrijeme. Sada smo pronašli način kako da makar vikendom malo nazdravimo preko interneta, sve dok ne pukne veze", šali se Dečak koji sa svojim prijateljima, koji su većinom glazbenici, uživa vrijeme provoditi gledajući snimke različitih koncerata. 

Ovo je pet Dečakovih najdražih koncerata koje, kako kaže, voli gledati u bilo kojoj situaciji jer mu uvijek poprave raspoloženje i toplo ih preporučuje svima kao oblik samopomoći u izolaciji:

Bruce Springsteen "LONDON CALLING: Live in Hyde Park

Queen: Live Aid 1985

Radiohead: In rainbows: From the Basement

Tha War On Drugs: Down the Rabbit Hole

The Prodigy: Live Rock Am Ring 2009

Usto, kaže Ivan, ovo je idealno vrijeme za praćenje najdražih izvođača.

"Svi su online pa obožavateljima nude različite ekskluzive, od live nastupa, do satova na kojima svjetski poznati glazbenici vas uče svirati. Ponuda je bogatija nego ikad, mislim da se u ovom trenutku puno pametnije fokusirati na ono što imamo, umjesto onog što nemamo jer imamo jako puno", zaključuje Dečak.

Pročitajte više