Ivan Selak: Letio sam noću iznad Ljubljane, podigao glavu i vidio kako svijetli križ

Screenshot: YouTube

PILOT Ivan Selak gostovao je danas u emisiji Nedjeljom u 2, a nakon emisije razgovor je nastavljen na YouTubeu i Facebooku u emisiji Nedjeljom u 3 gdje su Selaku gledatelji postavljali pitanja. Brigadir Selak tijekom razgovora sa Stankovićem dotaknuo se NLO-a koji se često spominju u kontekstu letenja, a zatim je ispričao jednu anegdotu s noćnog letenja.

Ispričao je da je poletio iz Bihaća te da je bila kišovita noć i da je iznad Ljubljane, na 4000-5000 metara, vidio križ.

"Letite po instrumentima i koncentrirani ste na instrumente. Presrećemo se, jurimo jedan drugog, koncentrirani ste samo na instrumente. U jednom trenutku pogledam iz kabine vani i vidim križ. Sad sam se naježio. Vidim svijetli mi križ ispred mene. Pomislio sam da sam lud. Osjetio sam užas. Užas u svemu", ispričao je.

"Sletjeli smo, imali i analizu. Vidio sam da nešto nije u redu - nitko ne priča, nitko ništa. Svi smo vidjeli križeve. I što je bilo? Statički elektricitet, ispred aviona je pito-cijev, na njoj su mjenjači kuteva u obliku križa, oko toga se stvorio statički elektricitet i stvorio se križ. Eto objašnjenja", ispričao je.

Brigadir Selak otkrio je da uživa u ronjenju i svima preporučio svoj hobi.

 

Pročitajte više