Ivan u Supertalentu rastužio pričom: Rodio sam se bolestan, djeca su mi se rugala

Foto: Press

U DRUGOJ audicijskoj emisiji Supertalenta predstavio se 25-godišnji breakdancer Ivan Novogradec, koji je prije nastupa podijelio svoju tešku životnu priču.

Rođen je s govornom manom i nedovoljno razvijenim nogama, zbog čega mu je odrastanje bilo teško jer se često osjećao odbačeno. No roditelji su ga upisali na breakdance, a danas radi kao trener u plesnom klubu i tvrdi da ima osjećaj da se pomoću plesa liječi od svojih nesigurnosti. Brat ga je prijavio na Supertalent bez njegovog znanja i nagovorio da dođe nastupiti.

Ivan Novogradec | Supertalent 2023 | audicije

Njegova volja i motivacija prava su inspiracija, a svojim talentom oduševio je žiri! 🤩 Cijeli nastup pogledajte na --> bit.ly/IvanNovogradecSupertalent2023

Objavljuje SUPERTALENT u Petak, 29. rujna 2023.

Nastupom oduševio žiri i publiku

"Kao mali sam bio živahan, uvijek sam bio nemiran i onda me mama odlučila upisati na breakdance. Na početku mi je bilo jako teško. Rodio sam se s bolešću, imao sam pes equinovarus. Nosio sam gips dvije godine kao mali, sa 6 mjeseci sam operirao obje noge, i onda poslije s godinu dana sam imao drugu operaciju. Ne mogu hodati na prstima, imam pola lista. Većinom su mi se djeca rugala, naravno da me to diralo, doma sam se znao gledati u ogledalu i početi plakati. Gdje baš ja, to sam se uvijek pitao.

Ja sam po prirodi jako nesiguran u sebe i osjećajan sam jako. Te stvari su mi malo kritične, ali onda kad dođem u dvoranu, kad plešem, onda skroz zaboravim na to i imam osjećaj kao da me ples liječi. Najviše mi je pomogla podrška roditelja koji su me uvijek tješili, a dok sam bio manji jako su patili. Treba biti jaka osoba, treba se nositi s time što imaš i ne se zatvarati u četiri zida nego izaći, ponosno. Želim roditelje učiniti ponosnim da vide kako im se sin bori u životu", ispričao je Ivan.

Svojim nastupom oduševio je publiku i žiri te prošao u daljnje natjecanje. "Ivane, bio si genijalan, koliko energije, koliko snage, koliko prevrtanja, okretanja... Oborio si me s nogu, apsolutno. Bio si fenomenalan", komentirala je Maja.

Pročitajte više

 

Pročitajte više