Ivana Omazić za Index: Modna scena u Hrvatskoj mora se ujediniti, to bi bilo najbolje

IVANA OMAZIĆ najjače je dizajnersko ime koje je Hrvatska ikad dala. Obilježila je francusku modnu kuću Celine, kada je napravila preokret i vinula ih u modne vrhunce, što im je svojedobno jako trebalo. Nakon dvije godine rada za tu modnu kuću, Ivana se iz privatnih razloga odlučila povući. Danas živi u Milanu i radi na svojim projektima. Kroz svoj rad u svijetu visoke svjetske mode, susrela se sa svima koji nešto znače. Čelična lady modnog svijeta, Anne Wintour prema Ivani se ponašala poprilično neprijateljski, a dizajnerica ni danas to ne želi komentirati.

S Ivanom smo kratko popričali na Fashion Weeku Zagreb, gdje je došla nakratko i u pratnji svog brata. "Uvijek mi je drago kada mogu podržati mlade dizajnere, znam koliko je to naporan posao i koliko treba truda. Vidjela sam dosta potencijala, a treba im još malo obrade. Trenutno sam u Milanu i radim na svojim projektima", rekla je Ivana.

Kada smo je upitali za rad u Celinu, rekla nam je kako joj je to bilo jedno predivno, nezaboravno iskustvo. "Otišla sam iz privatnih razloga, bilo je par tih faktora", rekla je Ivana koja je u Zagrebu još nekoliko dana. Dala je i jako dobar savjet ljudima koji se bave modom u Hrvata. "Mislim da se modna scena u Hrvatskoj mora ujediniti. Mislim da je besmisleno imati toliko modnih događaja, snaga je u ujedinjenju i slozi, tada bi ispalo najbolje od svega", zaključila je sjajna Ivana Omazić.

Pročitajte više