Ivanišević ekskluzivno: Idem u SAD da mi kći ne izraste u Mirjanu Hrgu!

NAKON što je Dnevnik Nove TV započeo prilogom o Goranu Ivaniševiću, u kojem je obrazložio razloge selidbe u Ameriku, Ivanišević se odmah javio u redakciju Indexa kako bi javnosti pojasnio da je njegova izjava potpuno izrezana, čime je sasvim promijenjen kontekst izjave i ono što je on zapravo htio reći.

Tenisač je, podsjetimo, prije nekoliko mjeseci dao ekskluzivni intervju za Video Index, a u njemu je otvoreno progovorio o posljedicama preljuba s Vanjom Halilović te odnosu s Davis Cup reprezentacijom. Iznerviran prilogom na spomenutoj TV postaji, odlučio je reagirati i objasniti pravo stanje stvari.

"Jadna nam ovakva država"

"Evo baš sam gledao na televiziji, kada su me na jednoj svečanosti, gdje sam bio kao Samsungov ambasador, upitali koji su razlozi mog odlaska u Ameriku. Ja sam im odgovorio da je prvi razlog što ne želim da mi djeca odrastaju u nezdravoj sredini, a drugi to što ne želim da mi Amber izraste u jednu Mirjanu Hrgu ili Tonkicu Kalauz, jer bi to bila poražavajuća stvar za mene kao oca. Naravno, taj drugi dio su izrezali, što je stvarno sramota. Jadna nam ova država kad imamo ovakvu demokraciju i ovakve medije, koji ti kidaju izjave kako bi te blatili u javnosti", rekao nam je Ivanišević.

Goran se osvrnuo i na konstataciju u spomenutom prilogu koja govori da su mu u životu mediji puno pomogli, a on ih sada kao optužuje za kojekakve stvari.

"Ma kako su to meni mediji pomogli u karijeri?"

"Ma recite vi meni koji su to meni mediji pomogli? Volio bih da mi to netko dočara i pojasni. Jesam li ja zbog medija bio drugi na svijetu i jesam li zbog medija osvojio Wimbledon? Jesu li oni meni možda pomogli kad sam satima, danima i mjesecima bjesomučno trenirao? Ma dajte molim vas, da nije posebno ovih s Nove TV, ja nikad ne bih bio svjetski poznati tenisač", sarkastično će Goran.

Goran je prokomentirao i izjavu autorice priloga koja je glasila otprilike ovako: Sretno Goranu u Americi, jer kao tamo nema paparazzija, koji će ga opsjedati.

"U Americi me nitko ni ne prepoznaje, a kamoli da me opsjedaju paparazzi"

"Ma kakvi paparazzi u Americi! Tamo sam bio dva mjeseca i nitko me nije ni prepoznao, a kamoli pogledao ili čak slikao. Prolazio sam pokraj desetaka fotografa i baš nitko me nije slikao, tako da ta njihova teza nema nikakve veze. Slikali su me jedino po dolasku na aerodrom, ali samo zato jer su im to javili iz Hrvatske upravo ovakvi lešinari o kojima govorim", rekao je Ivanišević u razgovoru za Index.

Za kraj evo još par Goranovih opaski na račun Nove TV i inih sličnih medija.

"Sve informacije koje oni plasiraju u javnosti su laž, gotovo sve, čak više od 90 posto, a mi glumimo neku demokratsku državu. Stalno govore da sam ja medijski nezanimljiv, a onda mi daju prvih pet minuta dnevnika. Taj prilog uobličili su tako da izgleda kao da odlazim iz Hrvatske jer zemlja kao takva ne valja, što nije istina. Ja jednostavno ne mogu dozvoliti da mi kći odrasta u ovakvom medijskom okruženju koje je stvoreno", za kraj će Ivanišević.

Vedran Buble
Foto: Index

Pročitajte više