Ivica Kostelić bi želio letjeti MiG-om: Još se ne zna hoće li mu to dopustiti

IVICA KOSTELIĆ ima jednu još neostvarenu želju. Volio bi se provozati MiG-om, a to mu je želja još iz davnih dana. Ostvarit će se jedino ako mu to dopusti MORH, kojem je Skijaški savez poslao molbu. "To je njegova davna želja, iskazana prije dvije, tri godine. Da bi se eventualno mogla ostvariti, potrebno je odobrenje Ministarstva obrane. Skijaški savez je uputio jednu molbu vezanu uz to i sada je to u proceduri, čeka se odgovor. Vjerojatno se niti neće znati tako brzo, jer postoji određena procedura", rekao je za Index glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror.

Natko je prije nekoliko godina skakao bungee jumping

"Ne znam zašto mu je baš to želja. Inače, svi su naši skijaši skloni izazovima razne prirode. Bave se takvim sportom, izazovnim, koji zahtjeva vještine koje nema svatko, tako da to nije toliko neobično. Recimo, Natko je prije dvije, tri godine skakao bungee jumping", rekao je Eror.

Svojim željama skijaški reprezentativci ne zadaju glavobolje timu, kaže Eror. Dosta su disciplinirani po tom pitanju, nemamo problema u smislu da se bave nekim sportom koji je jako opasan, dosta su savjesni i odgovorni", kaže glasnogovornik. Nije mu poznato ima li najbolji skijaš na svijetu još neku neobičnu i do sada neostvarenu želju, ali kaže da je prilično skroman što se takvih stvari tiče.

Iz MORH-a kažu kako nije uobičajeno da se civili voze borbenim zrakoplovima

Ministarstvo obrane također je komentiralo Ivičinu želju vezanu uz borbeni avion. "Vožnja civilnih osoba borbenim nadzvučnim zrakoplovima HRZ-a i PZO-a nije uobičajena u zemljama članicama NATO saveza, pa tako ni u RH. Navedeni zrakoplovi prvenstveno se koriste za njihovu svakodnevnu namjenu, odnosno za redovite zadaće pripadnika HRZ-a i PZO-a", napisali su nam u svom odgovoru iz Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

Pročitajte više