Iz Šibenika poručuju: "Nije riječ o plati nego o pijatu, a cijena je u rangu kvartovskog kafića"

Foto: Tvrđava Barone/Facebook

FOTOGRAFIJA šibenske "mesne plate" se brzinom munje proširila internetom i izazvala buru negodovanja zbog cijene i izgleda.

No, Gorana Barišić Bačelić, zadužena za upravljanje šibenskom tvrđavom Barone gdje se nalazi gastro-kulturni centar u kojemu je jelo posluženo, pojasnila je za Index o čemu se zapravo radi.

"To nije mesna plata niti je tako navedena u jelovniku. Radi se o 'crvenom pijatu' ili 'red plateu' na kojemu se nalaze autohtoni proizvodi lokalnih proizvođača poput pršuta, pečenice, šokola, namaza od pršuta, ovčjeg sira, a čak je i kruh domaći. Engleska riječ 'plate' ovdje, očigledno, ne označava platu, već tanjur", pojašnjava.

"Jelo je posluženo na dasci od maslinovog drveta, a prezentaciju smo smišljali u suradnji sa chefom Zdravkom Tomšićem, sve da bismo promovirali lokalne, autohtone namirnice lokalnih proizvođača i OPG-ova", priča upraviteljica šibenske tvrđave.

Također, pojasnila nam je, ovdje nije riječ o restoranu, već o gastro-kulturnom centru. "Kada se u obzir uzme da su to specifične namirnice vrhunske kvalitete koje ne možete pronaći nigdje drugdje te da se poslužuju na atraktivnoj lokaciji, cijena od 75 kuna je zaista bliža kvartovskom kafiću nego nekom ekskluzivnom, skupom restoranu", zaključuje. 

Pročitajte više