"Prerealno je": Izašao trailer za igru Unrecord, mnogi upozoravaju roditelje

Foto: YouTube

OBJAVLJEN je trailer za nadolazeću PC videoigru zvanu Unrecord, a zbog svoje vrlo realistične grafike i žanra, već je proglašena kontroverznom među gejmerskom publikom.

Najava za igru rađenu uz pomoć Unreal Engine 5 alata objavljena je prije manje od 24 sata, a do sada je skupila više od milijun pregleda na YouTubeu. Razlog je ponajprije hiperrealistična grafika. Na prvi pogled jako je teško na snimci razlikovati je li kadar stvaran ili je riječ o videoigri.

Igra prati priču policajca iz perspektive kamere na njegovu tijelu, a od igrača će iziskivati taktičke, pucačke, pa čak i detektivske vještine. No problem je nastao kod dijela gejming zajednice jer ova igra izgleda pak previše realno i ljudi tvrde da im smeta to što izgleda tako stvarno.

Nekima je igra kontroverzna

"Meni videoigre služe za bježanje od realnosti, od nasilja u stvarnom životu i ovakvih scena, a sada ste napravili igru koja izgleda kao stvarnost", piše jedan korisnik Twittera.

"Ovo mi izgleda kao propaganda za one kontroverzne klipove stvarnih pucnjava koje tu i tamo osvanu na društvenim mrežama", izjasnio se drugi korisnik. 

"Ovo izgleda kao oni jezivi klipovi stvarne pucnjave s Reddita", nadovezao se treći, a četvrti je objasnio detaljnije u čemu je problem: "Mrzit će me mnogi zbog ovoga, ali ova igra je previše realna. Roditelji bi trebali jako paziti s ovom igrom ako će je dati djeci da je igraju. Ja se jako neugodno osjećam samo gledajući ovaj video. Mora biti razlika između stvarne akcije i pucnjave i one na videoigri, a ovdje gotovo da je i nema."

Međutim, većina gejmera oduševljena je viđenim. Posebne pohvale dobila je mehanika u igri, zatim boje, kontrasti, realističnost pri pucanju i kretanju, a neki čak zazivaju i da se igra napravi u VR varijanti, kako bi dojam bio potpun.

Pročitajte više