Izjave Harapin Zalepugin: Ja modele nagovaram da idu van ako im dečki to dopuste

Foto: Sanjin Strukic/Goran Stanzl/Pixsell

"Mladi većinom nose uske traperice. Meni dođe nekad da pitam: A zašto si ti uopće obukla ove hlače? Pa mogla si gola hodati. Sve ti se vidi. To nema veze s građom. To ima veze s mozgom jer nemoj se čuditi ako te netko uštipne ili ti nešto dobacuje. Ja sam za pristojnost, a toga sve manje viđam. Pristojna odjeća ne mora biti skupa. Kada gledam slike sa zagrebačke špice subotom, ne mogu vjerovati što je u nekim glavama", rekla je Tihana Harapin Zalepugin i šokirala mnoge.

Poznata stranica za borbu protiv seksizma i homofobije Grof Darkula njenu je izjavu opisala kao "opasnu i sramotnu".

Harapin Zalepugin, koja desetljećima živi od modne agencije u koju manekenke dolaze još kao srednjoškolke, i prije je imala neke izjave o manekenkama i ženama koje su "podigle obrve".

Harapin Zalepugin je prije četiri godine sudjelovala u talk showu Žene izvan okvira u kojemu je govorila o ženskoj ljepoti i tome je li ona ili nije u očima promatrača. Govoreći o manekenkama koje su prošle kroz njezinu agenciju, Harapin je rekla da ih nagovara da nakon srednje škole odu u inozemstvo.

"Ja modele nagovaram da idu van ako im dečki to dopuste. Jer u jednom momentu oni preuzmu ulogu roditelja. Oni su najveći problem", rekla je Harapin Zalepugin.

"Divim se ženama koje imaju velike grudi i to pokazuju"

Harapin je tom prilikom rekla da njoj moda služi da se sakrije.

"Ja se divim ženama koje imaju velike grudi i to pokazuju. Ha, ne znam šta očekuješ. Ako ti netko ponudi doručak ili večeru, nemoj se čuditi", rekla je Harapin Zalepugin. 

Tihana je komentirala i zarade manekenki i bivših manekenki te na konstataciju kako je Ljupka Gojić ostvarila veliku karijeru kazala: "Ljupka se fino udala."

"Čim manekenka kihne, nastane senzacija, da se negdje prehladila ili da su je maltretirali"

Tihana Harapin Zalepugin bila je u središtu skandala 2011. godine kada je u inozemstvo otišla 15-godišnja Valerija Šestić koja je bila u njezinoj agenciji.  U to doba revije u inozemstvu nisu mogle nositi djevojke mlađe od 16 godina.

"Čim manekenka kihne, nastane senzacija, da se negdje prehladila ili da su je maltretirali, nastane cijela priča. Pravilo je da djevojka s manje od 16 godina ne radi. No, ako se gleda po godinama, ona je u 2011. godini 16-godišnjakinja, a po datumu joj fali još manje od mjesec dana. To se sad uzelo kao neki problem, ali nije to neka velika stvar.

Makar je meni drago da se piše o tome, ja uvijek govorim roditeljima koji mi dovode djevojčice od 12, 13 godina da pričekaju barem do 15. A Valerija je toliko divna djevojka, zrela, ne izgleda kao dijete, pouzdana je, odgovorna, neke 20-godišnjakinje nemaju sve te njezine osobine. Tako da je bila šteta s njom čekati", rekla je za Index tada Tihana.

Pročitajte više