Koliko tjedno (samo od pregleda) zarađuje najpopularnija tiktokerica svijeta?

Screenshot: TikTok

TIKTOKERICA @keely1123 na svom profilu otkriva zaradu popularnih kreatora na društvenim mrežama. Barem prema podacima dostupnim javnosti. U sklopu toga dotaknula se i trenutno najpopularnije svjetske tiktokerice Alix Earle.

>>Zaboravite Kim Kardashian. Ovo je nova najpopularnija cura na svijetu

>>Tko je djevojka koja je srušila Joea Rogana s podcast trona?

"Dakle, ako zadovoljiš sve kriterije TikToka, plaćaju te za svaki video dulji od minute. I plaćaju te po svakih tisuću pregleda. Uglavnom po tisuću pregleda dobiješ dolar i 10 centi. Sad ćemo vidjeti koliko je Alix zaradila u jednom tjednu", započela je pa se prebacila na profil tiktokerice koju prati preko šest milijuna ljudi.

@keely1123 Replying to @sierra CRAZYY #alixearle #influencers #influencerpay #influencerincome ♬ original sound - KEELY GRACE

"Jako je aktivna, tako da jako puno i zarađuje. Prošli tjedan je objavila 21 video, ali samo 15 ih je trajalo minutu ili dulje. Svi skupa su ostvarili oko 3.8 milijuna pregleda. To znači da je u jednom tjednu samo od pregleda zaradila 62.700 dolara. U to ne ulaze sponzorstva", pojasnila je @keely1123.

"Toliko učitelji ne zarade u godini", "Život baš nije fer", "Odbijam povjerovati da je ovo istina", "Ali otkud taj novac, zašto?" pisali su komentatori.

Tko je Alix Earle?

Plavokosa tiktokerica počela je kao studentica koja se snimala dok se šminka za faks i druži s prijateljima te postala najpoznatija djevojka današnjice. Simpatična Alix u samo godinu dana osvojila je svijet te stvorila nešto što su stručnjaci za marketing nazvali "Alix Earle efekt". Ukratko, ono što Alix spomene, uslika ili snimi, to se proda.

Svojim opuštenim pristupom, humorom i iskrenošću postala je osoba s kojom su se poistovjetili milijuni djevojaka diljem svijeta. Alix je, opisuju je fanovi, ultimativna "girls girl", odnosno djevojka koja bespogovorno podupire druge djevojke.

@alixearle

Ily

♬ original sound - alix earle

Svakodnevno na svom TikTok profilu, poput najbolje prijateljice koju znate oduvijek, s milijunima ljudi dijeli detalje o svom privatnom životu - pokazuje akne s kojima se mučila godinama, progovara o estetskim operacijama koje je imala, pokazuje nered u svom stanu te iskreno govori o svojim ljubavnim odnosima.

@alixearle

Got the wind knocked out of me on this take

♬ original sound - The Relationship Hub

S TikTokom je počela na zadnjoj godini faksa. Studirala je na Sveučilištu u Miamiju, živjela s cimericama u najmu te iz svoje mračne podrumske sobe razgovarala s prvim pratiteljima. Šminkajući se, Alix je na opušten način govorila o svom danu kao da preko videopoziva razgovara s prijateljima. U samo mjesec dana prikupila je preko dva milijuna pratitelja.

Pročitajte više