Izzy (12) iz Istre zbog ljubavi prema moru svako jutro ustaje u 6: "Uživam u tome"

Screenshot: HRT

12-GODIŠNJAK iz Istre zbog ljubavi prema moru svako jutro ustaje u 6 sati. Na moru je prije škole, nakon ručka i prije spavanja. 

"Kako je to počelo? Kad mi je tata prvi put kupio štap, odmah sam se zaljubio i od tog dana, svako jutro, svaku večer, triput na dan idem pecati. Uživam u tome, pogotovo ujutro, u miru sam, nikakva buka, turisti i takve gluposti. Kad ulovim ribu sam sretan, pojedem je", kaže za HRT Izzy Gavočanov, mali ribar iz Valbandona, malog mjesta pored Fažane.

Zbog ljubavi prema moru, Izzy ustaje ranom zorom

Izzy je tek napunio 12 godina, no zbog ljubavi prema moru svako jutro ustaje u 6. Na more odlazi prije škole, poslije ručka i prije spavanja. Tu je ljubav naslijedio još od svog noneta koji je bio ribar. #HRTMore Više: http://tinyurl.com/3dta74xu

Objavljuje HRT Vijesti u Nedjelja, 3. rujna 2023.

Tu je ljubav, kaže, naslijedio od svog djeda ribara. Na moru je i ljeti i zimi.

Najdraži ulov - brancin

"Do sada mi je najdraži ulov bio brancin od dvije i pol kile, kojeg sam ulovio u Valbandonu. Oduvijek tamo lovim rakove. Prije par godina sam saznao da tamo stanuju i brancini", ponosan je. Nekad sam i sprema ribu, a nekad mu pomogne mama, kaže.

"Pitaju se kako se meni to da raditi. Nekad znam biti i cijeli dan, nekad krenem u 6 i završim u 8 navečer, pitaju kako se tebi to da raditi? Pa da mi se jer mi je lijepo i jer uživam to raditi. Volio bih početi npr. voditi djecu na ribarenje, da oni vide sviđa li im se, da ne sjede previše za mobitelima", zaključio je.

Pročitajte više