J. K. Rowling o Dumbledoreu: "Bio je u strastvenoj ljubavnoj vezi s njim"

Foto: Press

J. K ROWLING otkrila je da je postojala "seksualna dimenzija" u odnosu likova Albusa Dumbledorea i Gellerta Grindelwalda u knjizi "Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela", piše LAD bible.

"Njihova veza bila je nevjerojatno intenzivna. Bila je strastvena, bila je to ljubavna veza", rekla je Rowling u intervjuu povodom izdavanja Blu-ray izdanja istoimenog filma.

"Ali kako to biva u svakoj vezi, homoseksualno ili heteroseksualnoj ili kakvu god etiketu stavite na vezu, osoba nikad ne može znati što ona druga osoba zapravo osjeća. Ne možete znati, možete samo vjerovati da znate", rekla je Rowling.

U filmu, Dumbledorea igra Jude Law, a Grindelwalda Johnny Depp. Rowling njihovu vezu opisuje i kao "tragediju". 

"Manje sam zainteresirana za tu seksualnu stranu, iako vjerujem da postoji seksualna dimenzija u tom odnosu, više me zanimaju emocije koje osjećaju jedan prema dugom. Vjerujem da je to i najfascinantniji dio međuljudskih odnosa", kaže ona.

"Ovo je priča o dvojici muškaraca koji su se voljeli, a na kraju se moraju boriti jedan protiv drugog. To je priča za 21. stoljeće", dodao je redatelj filma David Yates.

Inače, u knjizi "Harry Potter i darovi smrti" čitatelji su mogli saznati da su Albus i Gellert nekoć bili vrlo bliski, prije no što su postali najgori neprijatelji.

Pročitajte više