"Ja nisam plus-size!": Slavna komičarka napala časopis zbog njihove naslovnice

Foto: Instagram

TREND svrstavanja svake žene koja nema manekensku figuru u odnedavno popularnu "plus-size" kategoriju počeo je izazivati negodovanje.

Popularna komičarka Amy Schumer nije dobro primila to što ju je časopis Glamour ubrojio među plus-size žene, zajedno s Ashley Graham, Adele i Melissom McCarthy, prenosi EW.

No, ističe da joj ne smeta to što ju netko ne smatra vitkom, već da je stavljanje etiketa na žene na taj način štetno za njih i pruža loš primjer djeci i mladim djevojkama.

"Nema ništa loše u tome ako ste plus-size. Prekrasne zdrave žene. Plus-size u Americi je veličina 16. Ja sam između 6 i 8. Mlade cure vide moje tijelo i misle da sam plus-size? Što vi mislite?", napisala je komičarka na Instagramu.

Glamour se ispričao Schumer, no istaknuli su da je nisu time željeli uvrijediti, već da je ona jednostavno među onim ženama koje ih nadahnjuju i da su je zato uvrstili u taj izbor.

Iako većina  slavnih žena koje se proglašava plus-size veličinom ističe da su ponosne na svoje obline, mnogo ih se već javno oglasilo protiv korištenja tog naziva jer stvara nepotrebne podjele među ženama i u društvu.
 

Pročitajte više