JACK FROST NAJPOPULARNIJI BRITANSKI TELEVIZIJSKI DETEKTIV

Inspektor Jack Frost kojeg tumači glumac David Jason čitatelji britanskog tv časopisa "What's On" odabrali su za najboljeg televizijskog detektiva koji se na malim ekranima pojavljuje već 11 godina u seriji "Frostov pristup". L

Inspektor Morse, lik iz istoimene serije, kojeg je glumio pokojni John Thaw, zauzima drugo mjesto.

Thaw se nalazi i na 12. mjestu kao inspektor Jack Regan u seriji "The Sweeney" iz sedamdesetih godina.

Najbolje rangirana detektivka je Miss Marple, koju je glumila pokojna Joan Hickson, a nalazi se na petom mjestu, javlja BBC ovih dana.

Na trećem mjestu je Sherlock Holmes kojeg je 1984. u televizijskoj seriji glumio Jeremy Brett, na četvrtom je Jonathan Creek iz istoimene serije u tumačenju Alana Daviesa, a na šestom Helen Mirren u ulozi detektivke Tennison u seriji "Osumnjičeni".

Glumac John Nettles dva puta se nalazi na popisu, prvo kao detektiv Tom Barnaby u seriji "Ubojstva u Midsomeru" (7. mjesto), a potom za raniju ulogu detektiva Jima Bergeraca na Kanalskim otocima u tv seriji iz osamdesetih.

Glumac David Jason izjavio je na prošlotjednoj dodjeli nagrada Britanske televizije u Londonu da je došlo vrijeme da prestane glumiti Frosta.

"Dok je serija popularna želite nastaviti, ali Frost bi trebao otići u mirovinu, a možda i ja", zaključio je omiljeni britanski glumac.

Pročitajte više