Jacques Houdek o Eurosongu: Očekivao sam ispadanje, pjesma je neoriginalni kliše

JACQUES HOUDEK nakon poraza koji je na Dori doživio od neafirmirane Darije Kinzer, nije želio previše komentirati njezinu pjesmu, kao ni prognozirati potencijalni uspjeh na Eurosongu. No, danas je glazbenik za Index prokomentirao jučerašnje ispadanje Hrvatske u Dusseldorfu.Priznao nam je kako je očekivao neuspjeh, iako za to ne treba kriviti mladu pjevačicu.

"Očekivao sam ispadanje Hrvatske na Eurosongu"

"Žao mi je, uvijek mi je drago da Hrvatska prođe, bilo u sportu ili glazbi. Ipak, moram priznati da sam to očekivao, mislim da je ona s tim svim imala najmanje veze. Odradila je u okvirima onoga što joj je zadano. Moram priznati da nisam baš pratio Eurosong jer sam u studiju, no uhvatio sam hrvatski nastup. Iskreno, nisam nešto pretjerano razočaran jer su okolnosti bile takve kakve jesu. Ne mislim da je ona tu odigrala ključnu ulogu nego je to odradila vrlo dobro, s obzirom na okolnosti", komentirao je Jacques.

"Pjesma je ograničena, Daria tu nije imala previše utjecaja"

Houdek smatra kako Daria nije imala previše veze sa svojim ispadanjem, a sve ostalo je, kaže, imalo nekog utjecaja. "Najmanje je do nje, sve ostalo je imalo nekakvog utjecaja. Bitnija je tu priprema i ona dva mjeseca prije, nego same tri minute na pozornici. Zakazali su ljudi koji su taj posao, pripremu, trebali odraditi bolje. Morali su posjetiti više zemalja u Europi, više lobirati to neko pozicioniranje Hrvatske. Naravno, tu je i pjesma koja je takva kakva je, ograničena je svakako".

"Sve skupa je neoriginalno, jedan veliki kliše"

Jacques smatra da je sve to skupa bio jedan veliki, neoriginalni kliše. "Sve to skupa mi je bio jedan veliki kliše, dosta neoriginalno, pjesma i sve skupa. Mislim da se ni po čemu nismo posebno izdvojili, ali nije to Daria kriva. Trebaju biti hrabri oni koji su krivi pa to priznati", zaključio je pjevač kojeg su mnogi htjeli vidjeti na mjestu Darije Kinzer. Pjesmu je za njega napisao Ante Pecotić, a Jacquesu je skladba sjela odlično, što nije teško budući da zaista ima zavidne glasovne sposobnosti.

Pročitajte više