Jamala: Ruska propaganda će nas pokušati podijeliti, moramo ostati snažni

Foto: EPA

UKRAJINSKA pjevačica Jamala, pobjednica Eurosonga 2016. godine, neumorno objavljuje na Instagramu. Pjevačica je na početku rata s djecom napustila Kijev, a svoju platformu na Instagramu koristi za poruke svojim sunarodnjacima koji su ostali u Ukrajini. Posljednja koju je objavila odnosi se na rusku propagandu i pokušaje, kako kaže, da se Ukrajince podijeli u ratu.

"Dragi moji, sada je veoma važno da ostanemo snažni, strpljivi i puni ljubavi. Znam teško je biti smiren. Ruska propaganda će nas pokušati što više uvjeriti da se podijelimo. Svi se sjećamo parabole o metli. Jedna po jedna slamka lako se lomi, a zajedno nikad. Zajedno smo jaki. Nema zapadnog, istočnog ili centralnog. Sada je samo jedna Ukrajina. Naš jezik, naša kultura, naša povijesti. Ukrajina će postojati, jer ćemo je svi čuvati", napisala je pjevačica.

"Kada se želite posvađati s onima koji su u blizini , er možda rade nešto pogrešno nemojte ishitreno reagirati. Udahnite/izdahnite i usmjerite svoju agresiju prema ruskom "kralju"", dodala je Jamala koja je nedavno nastupila u Njemačkoj sa svojom pjesmom 1944. s kojom je pobijedila na Eurosongu.

"Nemojte se prestati  zahvaljivati svima koji su blizu. Našoj vojsci, dobrovoljcima, političarima i svima koji rade sve što mogu da naša zemlja bude sigurna. Poštujmo jedni druge. Slava Ukrajini. Slava herojima", zaključila je Jamala.

Pročitajte više