Janica Kostelić danas slavi 42. rođendan. Prije točno 18 godina ispisala je povijest

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

JANICA KOSTELIĆ danas je napunila 42 godine, a na svoj rođendan prije 18 godina odvozila je i jednu legendarnu utrku. Tog 5. siječnja 2006. godine skijašica je učinila nemoguće te je bez štapa i rukavice, koje je izgubila već na startu, osvojila treće mjesto na Snježnoj kraljici na Sljemenu.

"Dobro sam. Mislim da sam ruku samo natukla, ali bit će sve OK. Dogodila mi se velika glupost. Štap se zapiknuo i prošlo mi je kroz glavu da odustanem. Dlanom više nisam mogla micati štapove, pa sam ih udarala laktom. Bila je to užasna bol", rekla je tada Janica.

"Svi ovi ljudi ovdje su samo zbog mene, morala sam im se nekako odužiti. Ako ne pobjedom, onda barem postoljem. I išla sam na sve ili ništa. Na kraju sam kričala. Kad sam došla u cilj, vidjela sam da sam prva i rekla sam - Bože moj. Užasno me boljelo kad sam ušla u cilj", dodala je.

Rodila dvoje djece

Godinu dana kasnije, kada joj je bilo 25 godina, četverostruka olimpijska pobjednica i peterostruka svjetska prvakinja u alpskom skijanju okončala je svoju uspješnu karijeru, a zadnjih godina je rijetko imamo priliku vidjeti u javnosti i uspješno čuva svoju privatnost.

Otkako se umirovila, Janica je postala i majka. Sina Oskara rodila je 1. siječnja 2019., a u rujnu prošle godine dobila je i drugo dijete, čije ime i spol još nije otkrila. U studenom prošle godine snimljena je u šetnji s djecom Jarunom, a inače ih skriva od javnosti, baš kao i njihova oca.

 

Pročitajte više