Japanka popljuvala Srbe: "Psuju, ne kupe pseći izmet, ništa ne urade odmah..."

Foto: Twitter

KULTURA u Japanu i Srbiji razlikuje se u nekoliko stvari, a jedna Japanka koja je nedavno posjetila Srbiju uočila je nekoliko stvari za koje tvrdi da su karakteristične za Srbe. Na Twitteru je osvanula fotografija slajda iz njene prezentacije u kojoj je nabrojala navike koje je uočila za vrijeme svog boravka u susjednoj zemlji.

"Pas gazda ne pokupi kaka", napisala je na prvom mjestu ono što je primijetila na ulicama, misleći na vlasnike pasa koji ne pokupe izmet nakon što njihov ljubimac obavi nuždu. Na drugom mjestu našlo se pljuvanje po ulici, a na trećem puhanje nosa bez maramice, što Japanci smatraju iznimno nepristojnim. 

Također, na svom popisu istaknula je i to da u Srbiji malo tko šuti i čeka te da često preskaču red. Japanka je navela i kako Srbi puno psuju, osobito majke, sunce i obitelj, kao i da stvari nikad ne rade odmah već uvijek govore "sad ću" ili odgađaju za sutra.

Korisnici Twittera iz Srbije komentirali su objavu, a njene riječi podijelile su mišljenja. Neki su se dobro nasmijali, a drugi su isticali mane Japanaca. "Da se ne lažemo, muškarci u Japanu, a pogotovo stariji, pljuju unaokolo i čačkaju nos", "Mi bar ne ubijamo kitove", "Kao u oko da nas poznaje", pisali su.

Pročitajte više