Jarak se prisjetio Ćire, objavio emotivan video: "10 najtežih sekundi u karijeri..."

Foto: RTL

Andrija Jarak prisjetio se Miroslava Ćire Blaževića, koji je preminuo na današnji dan prošle godine nakon duge borbe s rakom.

"Ćiro. Prije godinu dana otišao je Tata. Ponosan sam što je svoj zadnji televizijski intervju dao meni. Ovo mi je deset najdražih i najtežih sekundi u karijeri. Hvala ti što si mi obogatio život. Počivaj u miru", napisao je Jarak na Instagramu uz video s legendarnim trenerom. 

Riječ je o životnom intervjuu koji je Jarak odradio s Ćirom prije njegove smrti. Pitao je tada trenera je li ga strah.

"Strah? Jedva čekam da ovo bude gotovo i da zapalim jer on me pita je li me strah. Sine moj, nemoj da rasplačem ovu divnu mladost. Pomirio sam se, moja situacija je gotovo beznadna, ali ja ću se boriti za ljubav. Vidim po primjedbama liječnika, gotov sam. Ne mogu se spasiti, ali spasit ću se", odgovorio je Ćiro.

Umro dan prije 88. rođendana

Legendarni nogometni trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije preminuo je u 88. godini nakon duge borbe s rakom. Umro je u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se stanje noć prije pogoršalo. Preminuo je dan prije svog 88. rođendana.

Prvi put dijagnosticiran mu je karcinom prostate 2011. godine, no Blažević se othrvao opakoj bolesti. Godinu dana nakon toga operiran je i zbog melanoma u početnoj fazi. U rujnu 2019. teška se bolest još jednom vratila, a, nažalost, ovoga puta Ćiro nije izašao kao pobjednik.

Jedno od posljednjih javnih pojavljivanja Blažević je imao sredinom prosinca 2022. godine kada je u Zagrebu dobio nagradu Vladimir Beara za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije.

>>Ni godinu dana nakon smrti nema spomenika na grobu Ćire Blaževića

Pročitajte više