Jasenko Houra o zabrani korištenja imena: Ja još nisam dobio nikakav dokument

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

NAKON što je Jasenku Houri i Mladenu Bodalecu na Trgovačkom sudu u Zagrebu privremenom mjerom zabranjeno korištenje imena Prljavo kazalište i svih srodnih imena, kontaktirali smo Houru za komentar.

"Ja vam ne smijem ništa odgovarati dok je proces u tijeku, ne možemo", kratko je rekao Jasenko Houra za Index te najavio prigovor na rješenje suda.

Dokument sa suda još nije dobio

Kaže kako još uvijek nije primio sudski dokument kojim je zabranjeno korištenje imena Prljavo kazalište te da ne zna što u njemu piše.

>> Sud odlučio: Houra i Bodalec ne smiju više nastupati pod imenom Prljavo kazalište

"Nisam još ni zaprimio dokument niti se mogu referirati na to, niti imam pravo. Ne znam što unutra piše i ne mogu komentirati. Zovu me u emisije, ali što da pričam", rekao nam je Houra. Što će dalje biti s bendom i njegovim imenom, kaže, ne zna.

"Ne znam što će biti dalje. Glupo mi je da nagađam", kaže Houra.

Podsjetimo, Jasenko Houra i Mladen Bodalec do okončanja sudskog spora više ne smiju nastupati pod imenom Prljavo kazalište. Trgovački sud u Zagrebu odlučio je privremenom mjerom zabraniti korištenje imena Prljavo kazalište i srodnih imena Jasenku Houri i bendu u javnim pojavljivanjima. Odluku suda za Index je potvrdila Kristina Delfin Kanceljak, odvjetnica Tihomira Fileša.

>> Raspalo se Prljavo kazalište, osnivač benda Houri zabranio nastupe

"Mogu potvrditi da je Trgovački sud u Zagrebu dana 1.7.2022. donio rješenje kojim se određuje privremena mjera kojom se g. Houri i g. Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povrjeđuju registrirani žigovi g. Fileša, odnosno da prestanu pružati usluge koje se odnose na kulturne djelatnosti pod nazivom PRLJAVO KAZALIŠTE, PRLJAVCI ili drugim sličnim nazivima, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i daljnje aktivnosti pod zaštićenim žigovima odnosno nazivima", rekla nam je odvjetnica Kristina Delfin Kanceljak.

Novčana kazna ako budu kršili privremenu mjeru

"Privremena mjera stupa na snagu danom dostave rješenja g. Houri i g. Bodalecu (što očekujemo da će, ako već nije izvršeno, biti ovih dana), a traje do pravomoćnog okončanja sudskog postupka koji g. Fileš mora pokrenuti u određenom roku", dodaje odvjetnica.

>> Saznali smo što će biti s Prljavcima: "Nismo se raspali, ali moguć je drugi sastav"

Ako se Houra i Bodalec ne budu pridržavali privremene mjere, mogli bi biti novčano kažnjeni.

"Privremena mjera određena je pod prijetnjom novčanih kazni, i to 30.000 kn za g. Houru te 10.000 kn za g. Bodaleca ako ne postupe po tom rješenju, i to za svaku pojedinačnu povredu. Iskreno se nadamo da g. Houra i g. Bodalec neće odabrati plaćanja kazni umjesto poštovanja sudske mjere", za kraj nam je rekla odvjetnica Tihomira Fileša.

Pročitajte više