Jasenko Houra ogradio se od službene stranice Prljavaca: Služi za čistu manipulaciju

Screenshot: Youtube

GLAZBENIK Jasenko Houra na svom Facebooku obavijestio je fanove da više nema ništa sa službenom Facebook stranicom Prljavog kazališta te prozvao osobu koja vodi spomenutu stranicu.

"Dragi prijatelji i ljubitelji benda. Ovim putem vas sve obavještavam da informacije vezane uz nastupe benda i ostale aktivnosti isključivo možete dobiti i saznati preko mojih profila (Facebook i Instagram) kao i profila ostalih članova grupe. Što se tiče stranice koja bi vas sve trebala obavještavati te odgovarati na vaše upite, ta stranica više nije povezana niti je osoba koja ju 'vodi' u kontaktu s nama", napisao je Houra.

"Ograđujemo se od bilo kakvih objava na toj stranici jer je stvarno sramotno da fan page ne objavi da se grupa pridržava privremene sudske mjere i ne koristi ime na nastupima ili u marketinške svrhe čekajući pošteno odluku Trgovačkog suda. Te jedino što možemo zaključiti je da nažalost stranica služi za čistu manipulaciju", dodao je i zahvalio organizatorima Fusion festivala u Splitu, na kojem je s Mladenom Bodalecom nastupio pod nazivom Houra grupa.

"Mjera stupa na snagu danom dostave rješenja"

Podsjećamo, početkom srpnja donesena je privremena sudska mjera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno korištenje imena Prljavo kazalište. 

"Mogu potvrditi da je Trgovački sud u Zagrebu dana 1.7.2022. donio rješenje kojim se određuje privremena mjera kojim se g. Houri i g. Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povrjeđuju registrirani žigovi g. Fileša, odnosno da prestanu pružati usluge koje se odnose na kulturne djelatnosti pod nazivom PRLJAVO KAZALIŠTE, PRLJAVCI ili drugim sličnim nazivom, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i daljnje aktivnosti pod zaštićenim žigovima odnosno nazivima", rekla nam je ranije odvjetnica Tihomira Fileša Kristina Delfin Kanceljak.

"Privremena mjera stupa na snagu danom dostave rješenja g. Houri i g. Bodalecu (što očekujemo da će, ako već nije izvršeno, biti ovih dana), a traje do pravomoćnog okončanja sudskog postupka koji g. Fileš mora pokrenuti u određenom roku", dodala je.

Najavu promijenio i organizator koncerta u Zadru

Podsjećamo, ranije smo pisali i o najavljenom koncertu Prljavaca u Zadru unatoč sudskoj zabrani korištenja imena. Zatim je organizator zadarskog koncerta obrisao te objave i objasnio: "Vuk mijenja svoju dlaku, ali ćud nikad. Možda se neće zvati Prljavo Kazalište, Prljavci ili slično, ali zato hitove, dušu i energiju nitko ne može oduzeti na velikom koncertu 30.07. u našem čarobnom vrtu. Sve ostaje isto osim imena benda. Poštivajući sudske odluke, sve objave na našim stranicama od dana donošenja sudske odluke bit će izbrisane."

Pročitajte više