Jasmila Žbanić sarajevsku premijeru filma "Na putu" posvetila preminuloj majci

SINOĆ je pred punom olimpijskom dvoranom Zetra u Sarajevu, pred 6.000 ljudi, održana premijera filma "Na putu". Svečanost je protekla u atmosferi punoj emocija. Redateljica Jasmila Žbanić u kratkom je govoru zahvalila svima i premijeru posvetila svojoj preminuloj majci: "Ovu projekciju posvećujem svojoj majci Almi Žbanić, koja je bila moja najvjernija publika, moj kritičar, podržavalac. Ona je svojom ljubavlju i dobrotom učinila da mi ovaj svijet izgleda puno bolji".
 

Svoje dojmove o filmu i sarajevskoj premijeri, osim redateljice, s publikom su podijelili i glumci. Zrinka Cvitešić, koja u filmu igra glavnu žensku ulogu, stjuardesu Lunu, izjavila je kako nikad do sada nije bila na projekciji na kojoj je bilo 6.000 ljudi te kako ju je to oduševilo. Ermin Bravo koji tumači lik vehabije, rekao je da je film sa svojim tipičnim humorom i karakteristikama prepoznat od sarajevske publike. Sebastijan Cavazza koji je odglumio najboljeg prijatelja glavnih likova Amara i Lune, izjavio je kako je ponosan na ovaj film jer je svjestan da je dobar, bez obzira na to što nije dobio nagradu na Berlinaleu.
 
Film "Na putu" u subotu će biti premijerno prikazan i u Zagrebu, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Tamo će se održati svečana premijera na kojoj će biti ekipa filma predvođena redateljicom Jasmilom Žbanić. Premijera je otvorena za publiku.

Pročitajte više