Javila se još jedna žrtva Harveya Weinsteina: "Pitao me seksam li se sa ženama, a onda je tražio..."

Foto: Instagram

JEDAN od najvećih skandala novije holivudske povijesti dobio je još jedan nastavak. Glumica i manekenka Cara Delevingne sinoć je otvorila dušu na Instagramu te otkrila uznemirujuće detalje oko nekoliko susreta s Harveyom Weinsteinom.

"Kad sam počela raditi na filmu, prvi put, dobila sam poziv od Weinsteina koji me pitao jesam li spavala sa ženama s kojima su me vidjeli u medijima. Bio je to vrlo čudan i neugodan poziv. Nisam odgovorila ni na jedno pitanje.

Požurila sam prekinuti vezu, ali čula sam ga kako mi govori da nikad neću dobiti ulogu "straight" žene ako izgradim o sebi sliku u medijima kao žena koja spava sa ženama. Ni da ću uspjeti kao glumica u Hollywoodu.

Dvije godine kasnije srela sam se s Weinsteinom i jednim redateljem u vezi projekta na kojem sam trebala raditi. Redatelj je otišao, a Weinstein je tražio da ostanem i s njim popričam. Čim smo ostali sami, počeo se hvaliti s koliko je glumica spavao i za čije sve karijere je zaslužan.

Pričao je o mnogim ružnim i seksualnim stvarima. Zatim me pozvao u sobu, ali ja sam odbila. Tražila sam da mi ispred hotela dovezu auto, no asistent mi je rekao da ću morati malo pričekati, pa je Weinstein inzistirao da odemo do njegove sobe.

U tom trenu osjetila sam se jako nesposobno i bespomoćno, ali nisam htjela odati takav dojam jer sam htjela vjerovati da krivo shvaćam situaciju.

Popeli smo se u njegovu sobu. Tu je bila već jedna žena i odmah mi je laknulo. No tad je tražio da se nas dvije poljubimo i ona je krenula prema meni. Skočila sam i upitala ga zna li da pjevam. Počela sam pjevati. Htjela sam situaciju napraviti profesionalnom, kao da sam na audiciji.

Opet sam rekla da moram ići. Ispratio me do vrata i pokušao poljubiti u usta. Izvukla sam se. Zaustavila sam ga. Ali sam dobila i ulogu u filmu. Još uvijek se osjećam krivom što sam prihvatila tu ulogu, što sam igrala u tom filmu, jer mislim da sam je dobila zbog te situacije.

Osjećam se grozno. Toliko sam oklijevala oko pisanja ovoga. Nisam htjela povrijediti njegovu obitelj. Osjećam se krivom, kao da sam napravila nešto loše. Istovremeno sam užasnuta činjenicom da su se grozne stvari događale tolikim ženama i da su sve šutjele iz straha", napisala je te izazvala mnogobrojne reakcije.

Pročitajte više