Rasprava Hrvata na Redditu: Je li ok kad se frendovi druže s vašom bivšom?

Screenshot: YouTube

Na hrvatskom Redditu pokrenula se tema o dečkima koji se druže s bivšom djevojkom svog prijatelja. Naime, jedan korisnik Reddita napisao je: "Frendovi mi izlaze s bivšom. Što mislimo o tome?" U objavi nije precizirao odnosi li se to na prijateljska druženja ili na ljubavnu vezu, no u komentarima je istaknuo da nije riječ o hodanju, već samo o druženju na piću.

Jedni smatraju da druženje prijatelja s njegovom bivšom ovisi o kontekstu. Dozvoljavaju druženja ako je djevojka i prije njihove veze bila prijateljica s njegovim prijateljima, ali smatraju da nije u redu družiti se s njom ako su je prijatelji upoznali preko njega.

Mišljenja su različita

"Ako su je znali kao prijateljicu, a tek kasnije kao tvoju curu, onda je ok, iako znam da je glupa situacija. Ako si je ti doveo pred svoju ekipu i upoznao ih međusobno, onda bi bilo u redu od nje da se barem privremeno udalji od tvojih frendova, a i oni od nje", "Jesu se i prije družili? Imaju li zajedničku osobu s kojom se druže? Ako ništa od navedenog, odnosno ako su je upoznali kad ste vi tek prohodali, odje*i ih sve", "Ako je tvoja cura od ranije (čak i prije nego ste se upoznali) s njima bila frend... Ha, možda su to primarno njezini frendovi, a manje tvoji. Ne znam... U svakom slučaju smanjio bih komunikaciju s njima", neka su od mišljenja korisnika Reddita.

Drugi su, pak, uvjereni da je to nisu pravi prijatelji. "Nađi druge frendove i curu", "Neke su stvari ipak off limit. Ako netko to ne poštuje, nije ti frend", "Prekršen kodeks", "Mijenjaj frendove", "Ne dejtamo frendove od bivših, ni bivše od frendova", "Prvo pravilo je da ne radiš ništa s prijateljevom bivšom", "To je jadno. Nikad s bivšima od prijatelja, sadašnjima ni sa simpatijom. To nisu prijatelji".

Smatraju da veliku ulogu u tome ima i koliko su dugo bili u vezi. "Ovisi koliko je jaka i dugotrajna veza bila i nakon koliko vremena. Ako si s njom bio dva mjeseca prije šest godina i sada lik s kojim dvaput godišnje odeš na pivu je njen dečko, što te briga?" pišu neki. Dio njih je pisao i da ga ne bi trebalo biti briga jer je u pitanju - bivša djevojka. Što vi mislite o ovakvoj situaciji?

Pročitajte više