Jedan detalj u filmu starom 14 godina iznenadio gledatelje: "Ovo ga čini još boljim"

Screenshot: Youtube

Još jedan od filmova Leonarda DiCaprija, Shutter Island, ponovno je privukao pažnju na društvenim mrežama.

U filmu iz 2010. DiCaprio se ponovno ujedinio s legendarnim redateljem Martinom Scorseseom, s kojim je prethodno radio na Avijatičaru, Vuku s Wall Streeta i Bandama New Yorka. Dvojac se u Shutter Islandu udružio s Markom Ruffalom i Benom Kingsleyjem, a u filmu DiCaprio glumi američkog maršala poslanog na udaljeni otok da istraži nestanak pacijenta. Ili se barem tako čini. Oni koji su gledali film znat će što se događa, ali filmski fanatici i dan danas primjećuju nove stvari u kultnom filmu.

 

Na jedan detalj skrenuo je pozornost račun na društvenoj mreži X koji se zove Creepy.org. "Svaki put kad Leonardo zapali u Shutter Islandu, cigarete mu pripali netko drugi. To pokazuje da je bio pacijent jer psihički bolesnici ne smiju imati šibice", stoji u objavi, a mnogi su korisnici ostali iznenađeni tim otkrićem.

Scorseseu film nije među omiljenima

"To je nevjerojatna količina pažnje posvećene detaljima i čini film još ljepšim", napisao je jedan korisnik. "Za mene, vjerojatno jedan od najneočekivanijih zapleta koje sam vidio u filmu", dodao je drugi.

Treći je napisao: "Ovaj film jedan je od najzahvalnijih za ponovno gledanje." "Zapravo, uopće nije zahvalan za ponovno gledanje. Možete gledati pojedinačne scene kako biste doživjeli nevjerojatan rad kamere, ali vas ne pogađa kao na prvo gledanje", nije se složio s njim jedan korisnik.

Film se, ipak, jako sviđa obožavateljima te je zaradio ocjenu publike od 77 posto na Rotten Tomatoesu. Međutim, film nije Scorseseu omiljen, kako je otkrio u intervjuu za GQ. Redatelj je objasnio da je Shutter Island nastao nakon što mu je njegov film Departed iz 2006. donio Oscara za najbolju režiju.

Pobjeda je ohrabrila Scorsesea da napravi još jedan film i to je bio Shutter Island, ali to nije bio najpametniji potez. "Ispostavilo se da sam vjerojatno trebao nastaviti raditi Silence", rekao je, misleći na film koji je snimio 2016.

Pročitajte više