Mnogi misle da je ovo jedina kategorija na Oscarima za koju se pobjednik već zna

Foto: Press

IAKO su glumačke kategorije na ovogodišnjim Oscarima poprilično neizvjesne, jedna je po mnogima skoro već i odlučena. Riječ je o kategoriji za najboljeg sporednog glumca.

Naime, Ke Huy Quan osvojio je sve dosadašnje nagrade za sporednu ulogu u filmu Sve u isto vrijeme te se čini gotovo sigurnim da će osvojiti i Oscara. Odnosno, mnoge će iznenaditi ako ga ne osvoji.

 

Inače, Ke Huy Quan je kao dijete glumio u filmovima Indiana Jones i ukleti hram i Goonies.

Napeto u ostalim kategorijama

Tri su favorita u utrci za najbolju glavnu mušku ulogu: Austin Butler (Elvis), Brendan Fraser (Kit) i Colin Farrell (Duhovi otoka). U kategoriji za najbolju glavnu žensku ulogu Cate Blanchett je već duže vrijeme favoritkinja za svog trećeg Oscara zbog uloge u filmu Tar, no polet filma Sve u isto vrijeme bi mogao dovesti Michelle Yeoh do povijesne pobjede, kojom bi postala prva Azijka koja je osvojila nagradu.

Utrka za sporedne ženske uloge je možda još i tješnja. Angela Bassett iz filma Black Panther: Wakanda zauvijek, prva glumica koja je nominirana iz Marvelovih filmova o superherojima, natječe se protiv zvijezde Jamie Lee Curtis iz Sve u isto vrijeme i Kerry Condon iz Duhova otoka.

Pročitajte više