Jedna od najčudnijih priča u Hollywoodu: Kako je zapravo umrla Brittany Murphy?

Foto/Video: EPA/YouTube

SMRT mlade glumice Brittany Murphy u prosincu 2009. godine u njezinoj 32. godini holivudska je priča koja i dalje sve zbunjuje. Misterioznu smrt u središte pozornosti 11 godina poslije stavio je novi dokumentarac Brittany Murphy: An ID Mystery.

Detaljno i kronološki opisan je život nesretne glumice, kao i sve teorije o njenoj smrti koje i danas pune novinske stupce.

Većina dokumentarca uključuje teoriju Angela Bertolottija, Brittanynog oca. Bio je vlasnik noćnih klubova na Floridi i bio je umiješan u organizirani kriminal. U klubu je upoznao Sharon Murphy, s kojom je dobio Brittany. Razveli su se kad je ona imala samo dvije godine.

Angelo je u zatvoru proveo devet godina, a Sharon se preselila u New Jersey s dvogodišnjom kćeri. Brittany je oduvijek željela biti poznata, a proslavila se ulogom u tinejdžerskoj komediji Clueless.

Brittany je novinske stupce punila i vezama s Eminemom i Ashtonom Kutcherom, ali te ljubavi nisu potrajale. Kasnije se zaljubila u scenarista Simona Monjacka i nakon godinu dana veze par se vjenčao. Simonova majka pojavljuje se u dokumentarcu.

"Bio je to treći put da se Simon oženio, ali prvi put da je zapravo bio stvarno zaljubljen", rekla je. 

2007. godine Brittany, Simon i Brittanyna majka Sharon uselili su se u kuću vrijednu gotovo 28 milijuna kuna na Hollywood Hillsu.

20. prosinca 2009. Brittanyna majka pozvala je 911. Brittany se srušila u svojoj kupaonici. Preminula je u 32. godini.

Istražitelj Ed Winter, koji je bio pomoćnik glavnog mrtvozornika tijekom istrage smrti Brittany Murphy, također je govorio u dokumentarcu. Ed je rekao kako je Simon odbio obdukciju, što je bilo neobično s obzirom na to da je bila riječ o naizgled zdravoj 32-godišnjakinji.

Ipak, obdukcija je obavljena i otkriveno je da je glumica umrla od upale pluća s drugim stanjima, uključujući anemiju i višestruko trovanje lijekovima.

Detektivi su pretražili njihovu spavaću sobu i pronašli otprilike 90 boca s tabletama na recept sa Simonovim imenom na njima, i to s njegove strane kreveta. Također, velika količina tableta nalazila se i na Brittanynoj strani kreveta.

Pilule su bile za različite stvari: depresiju, tjeskobu i lijekove protiv bolova. Istražitelj Winter u dokumentarcu kaže da misli da se njezina smrt mogla izbjeći da su je odveli u bolnicu i prestali maskirati simptome raznim lijekovima. Ipak, smrt se i dalje vodila kao nesreća.

Brittanyna mama i Simon krenuli su u zaista bizarnu "turneju". Zajedno su gostovali i u emisiji Larry King Live, gdje je Simon upitan zašto nije odveo Brittany u bolnicu.

"Ja sam rabin, a ne liječnik", odgovorio je tada. 

Larry ga je pitao zašto nije želio obdukciju, a Simon je rekao da to nije mogao učiniti.

"To netaknuto tijelo koje je imalo obline na svim pravim mjestima i s kožom poput svile. Kako sam mogao reći pred njenom majkom, isijecite je", rekao je. Cijeli je intervju prilično bizaran.

Medijsko eksponiranje je nastavljeno. Simon je pozvao Radar Magazin da obiđe kuću. Tijekom obilaska pušio je cigaretu dok je pokazivao mjesto gdje je Brittany umrla. Pokazivao je i njenu dizajnersku odjeću.

Pet mjeseci nakon Brittanyne smrti, Sharon Murphy pronašla je Simona onesviještenog u krevetu. Proglašen je mrtvim od akutne upale pluća i anemije. Isti uzrok smrti kao kod Brittany.

U dokumentarcu se navodi da je bilo glasina da su njih dvoje spavali u istom krevetu, što je Sharon oštro negirala, kao i Simonova majka.

Cijelo ovo vrijeme Brittanyn otac odbio je vjerovati da je njena smrt bila slučajna. Na kraju je angažirao istražitelja, nabavio pramen Brittanyne kose i poslao ga u laboratorij. Rezultati su pokazali da kosa sadrži 10 teških metala u velikim količinama.

Htio je napraviti i ekshumaciju tijela, ali Sharon Murphy nije dopustila istražiteljima da to urade. U osnovi, on je sugerirao da je upravo majka Sharon otrovala Brittany i vjerojatno Simona.

Sharon je 2013. godine napisala otvoreno pismo rekavši da su tvrdnje da je otrovala Brittany lažne. 2017. godine Angelo je odustao od istrage, a samo dvije godine kasnije je preminuo.

Tužiteljstvo u Los Angelesu i dalje stoji iza svog konačnog izvješća. Kažu da su ispitali i krv i tkivo i mokraću te da nisu pronašli teške metale. Istražitelj Winter u dokumentarcu kaže da je, na osnovu informacija koje je dobio, 100% siguran da glumica nije ubijena.

Jedna stvar koju dokumentarac nije istraživao bila je teorija da su Brittany i Simon umrli uslijed trovanja plijesni. To je teorija koju je čak i Sharon iznijela, ali mrtvozornik ju je demantirao.

Pročitajte više