Jednu od najemotivnijih pjesama Stavros je posvetio majci: "Najveća mi je nagrada..."

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

JASMIN STAVROS je tijekom svoje karijere objavio brojne hitove. 

Jedna od najemotivnijih pjesama koje je otpjevao zasigurno je Samo majka zna, koju je svojedobno posvetio svojoj majci.  

"Svaka osoba koja ima starog roditelja proživljava nešto slično, pa će se u ovoj pjesmi vjerojatno mnogi ljudi pronaći. Za mene je ona nešto potpuno drukčije od onog što sam radio dosad jer ima tu snažnu privatnu komponentu, iz tog mi je razloga posebno draga.

Svi koji su je dosad imali prilike čuti reagirali su snažno na nju, a nerijetko sam na licima vidio i suzu. Meni je osobno najveća nagrada to da moja majka čuje pjesmu", govorio je Stavros.

Prije nekoliko godina za domaće je medije pjevač ispričao da je majka imala veliku ulogu u njegovom životu. "Nema noći da ne mislim na nju", rekao je tada. Otkrio je i kako njegova majka nikada nije prihvatila to što je zbog karijere promijenio ime.

Preminuo nakon teške bolesti

Podsjećamo, Jasmin Stavros preminuo je sinoć u 21 sat u dobi od 68 godina. Borio se s teškom bolešću, rakom kostiju, a liječio se u KBC-u Rebro. Krajem ožujka ove godine potvrđeno je da boluje od raka kostiju. Pjevač je odmah hospitaliziran, a liječnici su posumnjali da se rak proširio i na želudac. 

"Bolest je nastala tamo negdje u prvom mjesecu. Imao sam bolove u stomaku i onda sam dobio čir na dvanaestercu, to su mi operirali hitno u Karlovcu, onda sam dobio sepsu i onda su me prebacili na odjel u Karlovac. Tamo sam bio nekih 12-13 dana i došao sam doma i odmah sutradan u Vinogradsku jer se nije moglo izdržati od bolova, a nije se znalo što mi je", ispričao je tada Stavros.

Prije dva tjedna prebačen je na Kliniku za plućne bolesti Jordanovac, nakon što je došlo do komplikacija s plućima. "Istina je da je pacijent prebačen na Jordanovac zbog nastalih komplikacija. O kakvim je komplikacijama riječ, ne mogu govoriti", rekao je Fedor Šantek, specijalist radioterapije i onkologije iz zagrebačkog KBC-a Rebro.

Pročitajte više