Jela u restoranu s Michelin zvjezdicom: "Rekli su da ližemo pjenu iz chefovih 'usta'"

Foto: Twitter

TRAVEL blogerica Geraldine DeRuiter na svom je blogu opisala poprilično bizarno iskustvo koje je doživjela u talijanskom restoranu Bros' koji nosi Michelinovu zvjezdicu.

Večera od 27 sljedova pretvorila se u iskustvo zbog kojeg u svom blogu tvrdi da je Bros "najgori restoran s Michelinovom zvjezdicom ikad".

Meni nisu dobili. Umjesto toga stigli su im papiri s QR kodom koji ih je odveo na snimku u kojoj chef govori "o svemu osim o hrani". "Prepušteni ste konobarima da vam objasne koji vrag se događa. No, konobari vam neće objasniti koji se vrag događa", tvrdi. 

"Sve je bilo hladno i imalo okus po ribi"

Njoj i društvu je sva hrana, tvrdi, bila poslužena hladna. "Sve je imalo okus po ribi, čak i jela koja nisu bila riblja... Nije bilo ničega što bi barem sličilo obroku. Neki sljedovi bili su doslovno komadići jestivog papira. Za neka pića smo dobili čaše s octom", prepričala je Geraldine.

"Provjerila sam Trip Advisor. Drugim ljudima koji su jeli u Brosu servirana je hrana. Neki od njih dobili su čak i meso, i raviole, i više od jedne kriške kruha. Nekima od njih servirane su stvari koje je trebalo jesti vilicama i žlicama. Pokušala sam shvatiti što se nama dogodilo. Možda je osoblju te večeri jednostavno ponestalo hrane. Možda su pomiješali naš stol sa stolom svojih bivših ljubavnika. Možda su bili pijani", napisala je blogerica.

Od slanog sladoleda s okusom maslina koji im je poslužen kaže da se još oporavlja. "Mislila sam da je to pistacio", kaže.

Pjenica u "ustima" chefa

No, najšokantnije jelo koje su dobili bila je citrusna pjenica poslužena u gipsanom odljevu chefovih usana. "Nismo dobili pribor za jelo nego nam je rečeno da to poližemo iz chefovih usta. Mislim da su pokušali rekreirati scenu iz nekog istočnoeuropskog horora", napisala je.

Također, Gerladine tvrdi da konobari nisu dopustili njenoj prijateljici da ustane i ode zapaliti cigaretu te da su njoj prigovarali što je pojela krišku naranče koju je dobila u jednom slijedu "jer to nije bilo namijenjeno za jelo".

Na kraju su ih izveli iz restorana i odveli u "laboratorij" preko puta restorana gdje su im poslužili "komično male komadiće sira".

"Prilično sam naviknuta na eksperimentalnu kuhinju i bila sam u nekoliko restorana s Michelinovim zvjezdicama ranije, tako da sam očekivala nešto neobičnije i zabavno. Nisam očekivala četiri sata gladi", naglasila je za američke medije Geraldine.

Večera ih je koštala 130-200 eura po osobi, a Geraldine ju je na kraju proglasila "najgorim rasipanjem novca u čitavoj njenoj karijeri".

Pročitajte više