Jelena Đoković: Postala sam veganka iz muke jer nisam imala novca za restorane

Foto: Profimedia

JELENA ĐOKOVIĆ, supruga srpskog tenisača Novaka Đokovića, poznata je kao zagovornica zdravog života. Osim što je veganka, Jelena je nedavno priznala da u organizam ne unosi ni kofein ni alkohol, a jednom je prilikom za srpske medije otkrila kako je odlučila postati veganka. 

"Počela sam razmišljati kako da preživim tri godine, jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živjela u domu gdje imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke", otkrila je. 

Jede 70 posto sirovu hranu 

"Moja prehrana je 70 posto sirova hrana, a 30 posto kuhana. Najčešće jedem juhu, bezglutensku tjesteninu, quinoju, rižu… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organiziram oko obroka i sretna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi prehrane se tek malo razlikuju", objasnila je. 

Podsjetimo, prošle godine doznalo se da Novak više nije vegan, već vegetarijanac te da i dalje u širokom luku izbjegava meso, ali ne i druge prerađevine životinjskog podrijetla. 

Ne pije kavu 

Njezine pratitelje na društvenim mrežama iznenadila je izjava da ne pije kavu pa je mnoge zanimalo koristi li neku zamjenu. 

"Ne koristim kofein ni u kakvoj formi. Čak ni u zelenom čaju. Možda kava ne predstavlja porok za većinu ljudi, ali meni je porok sve što bi moglo kod mene izazvati ovisnost koje se ne bih mogla osloboditi. Nikad mi se nije sviđala pomisao da izgubim kontrolu nad svojim tijelom", objasnila je pa ispričala svoje loše iskustvo. 

"Probala sam kavu kad sam bila mlađa i nije mi se svidjela. Zapravo, povraćala sam cijele noći poslije toga. Probala sam i cigaretu pa povraćala cijelu noć. Probala sam i alkohol, povraćala tri dana i oslabila četiri kilograma za to vrijeme", prisjetila se. 

"Ako ne koristim kofein kako bih se opustila, održala fokus i ostala budna, što je alternativa? Malo sam istraživala i dobila puno dobrih ideja i prijedloga", ispričala je i otkrila kako dan najradije započinje cijeđenim sokom ili nekim biljnim čajem bez kofeina. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više