Jerry Seinfeld nakon 20 godina otkrio zašto je odbio 100 milijuna dolara

Foto: NBC

JERRY SEINFELD progovorio je o odbijanju najlukrativnije ponude u povijesti televizije.

Kad je popularni sitcom završio s emitiranjem 1998. godine nakon devet sezona, bio je to najveći show na TV-u i NBC je očajnički želio nastaviti njegovo snimanje.

Bivši izvršni producent NBC-ja, Warren Littlefield, već je otkrio kako su Seinfeldu ponudili pet milijuna dolara po epizodi, što je značilo da bi komičar zaradio više od 100 milijuna dolara.

"Nismo se zajebavali", rekao je Littlefield za Fox News. "Stavili smo na stol neviđenu ponudu. Ušli smo sa sumanutom sumom i samopouzdanjem da nitko ne može odbiti takav novac", dodao je.

No Seinfeld je napravio upravo to. "Došao je do mene i rekao mi: 'Nemam život, nisam oženjen, nemam djece'", kazao je Littlefield te dodao da je zvijezda bila u iskušenju, no na kraju je ipak odbila zbog "kvalitete života".

20 godina nakon što je odbio tu ponudu, Seinfeld je u intervjuu rekao kako nimalo ne žali za tim. "Bio je to savršen trenutak, dokaz za to su i brojna pitanja koja me još uvijek ispitujete o tome. Najvažnija riječ u umjetnosti je razmjer. Koliko? Koliko duga mora biti šala? Koliko riječi? Koliko minuta? A pogoditi je ono što nešto čini umjetnošću ili prosječnim."

Otkrio je i da ako naleti na epizodu Seinfelda, odmah isključi TV. "Mislim da postoji razina usredotočenosti koju trebate da biste stvorili nešto kreativno i za to plaćate cijenu, a to je da više nikad to ne možete gledati", rekao je Seinfeld, čiji je posljednji show Comedians in Cars Getting Coffee ove godine doživio 10. sezonu.

Pročitajte više