Jesenska shema nikad nije bila siromašnija

IAKO kriza nemilice kosi sve serije koje nisu zadovoljile glavešine u vječnoj potjeri za gledateljima i sponzorima, američke televizijske kuće kao da se trude stvoriti gomilu novih projekata koji samo čekaju ukidanje. Naime, najmanje 27 pilota kreće u ovogodišnjoj jesenskoj shemi, a vrlo je malo onih koji bi mogli preživjeti prvu sezonu. Međutim, i u tako siromašnoj ponudi uvijek možemo naići na neke "bisere". 
 
The Playboy Club (NBC)/ Pan Am (ABC)

Uspjeh serije "Mad Men" potakla je NBC i ABC da upregnu svoje kreativne snage i serviraju nešto za ljubitelje "ludih 60-ih". Naime, obje su serije smještene u isti vremenski period i dok se "The Playboy Club“ bavi zaposlenicama prvog Playboy Cluba u Chicagu, radnja "Pan Ama“ vrti se oko stjuardesa u zlatnom razdoblju tvrtke koja je još '91. stavila ključ u bravu. Određeni potencijal postoji jer za promociju "Playboy Cluba“ pobrinut će se udruge dušobrižnika koji su već krenuli s "reklamiranjem“, a "Pan Am“ iza sebe ima jaka scenaristička imena što bi u konačnici moglo rezultirati kvalitetnim projektom koji možda neće naići na masovno oduševljenje gledatelja, ali kritika će ih obožavati.

Whitney (ABC)

Whitney Cummings još je jedna u nizu komičara koji su dobili priliku za vlastiti TV show, a "Whitney" pokazuje umjereni potencijal jer radi se o klasičnom sitcomu koji ne donosi apsolutno ništa novo osim specifične perspektive koja u njenom slučaju znači mali, ali dovoljan odmak od mainstreama.

Person of Interest (CBS)

Kada na jednom mjestu imate Jonathana Nolana (brata Christophera Nolana i čovjeka zaduženog za scenarije njegovih najboljih filmova) i J. J. Abramsa (Lost, Cloverfield), malo toga može poći po krivu. Da stvar bude bolja, pilot je pokupio odlične reakcije publike na testnim projekcijama, a neki tvrde da je riječ o najboljim ocjenama u posljednjih 15 godina. Uglavnom, priča o milijunašu koji je osmislio kompjuterski program koji previđa zločine i agentu CIA-e koji te zločine sprječava možda i nije nešto spektakularno, ali upoznati smo s radovima Nolana i Abramsa pa nema razloga za sumnju. U svakom slučaju, ovo bi moglo pomoći Jimu Caviezelu da se otarasi imidža Isusa koji mu je pokopao karijeru.  

2 Broke Girls (CBS)

Ova CBS-ova serija nema mnogo, ali mogao bi joj pomoći podatak da se radi o projektu Whitney Cummings i Michaela Patricka Kinga kojeg je proslavio rad na serijama kao što su "Seks i grad" i "Will & Grace". No, unatoč slabašnoj ideji, najave su pokazale da sve nije tako crno jer neke su šale zaista na mjestu što je dovoljan razlog da seriju ne otpišemo prerano.

Grimm (NBC)

Trend tinejdžerskih remakeova klasičnih bajki uzeo je danak i u televizijskoj produkciji pa tako u jesenskoj shemi 2011. imamo čak dvije serije sličnog bajkovitog sadržaja. Prva je "Grimm", a jedina pozitivna stvar koju u seriji trenutno možemo reći, činjenica je da iza nje stoji producent kultne "Buffy". Radnja prati detektiva koji jednog dana otkriva da potiče iz loze lovaca na nadnaravna bića, s obzirom na to da smo upoznati s niskim standardima ljubitelja franšize "Sumrak" - serija bi mogla postati pravi hit.

Once Upon A Time (ABC)

Za razliku od prethodne serije, "Once Upon a Time" ima sasvim pristojnu glumačku postavu predvođenu Jenniffer Morisson (House, Star Trek), Robertom Carlyleom (Trainspotting, The World is not Enough) i Giancarlom Espositom (Breaking Bad, The Usual Suspects), a seriji svakako neće odmoći ni to da su tvorci scenaristi "Losta", Edward Kitsis i Adam Horowitz. Radnja prati Emmu Swan koja završava u gradiću Storybrookeu gdje obitavaju likovi iz bajke koji žive normalne živote jer su vremenom zaboravili svoje korijene.

New Girl (Fox)

Djevojka koja živi s tri solo tipa i nije bogznakako maštovit zaplet, ali nekima će biti dovoljno da znaju da se u glavnoj ulozi ovog sitcoma pojavljuje simpatična Zooey Deschanel. Zanimljivo je spomenuti da su novinari izabrali upravo "New Girl" kao jednu od osam najboljih serija koje ove godine dolaze na male ekrane. Hoće li to biti dovoljno za opstanak na malim ekranima, pokazat će vrijeme.

Alcatraz

"Alcatraz", još jedan produkcijski pothvat J. J. Abramsa, također se našao među osam izabranih serija, a radnja prati policajku Rebeccu Madsen (Sarah Jones) i doktora Diega Sota koji pokušavaju otkriti što stoji iza povratka tristotinjak zatvorenika i čuvara koji su prije pedeset godina nestali iz jednog od najpoznatijih zatvora na svijetu.

Charlie's Angels (ABC)

Povratak u TV hitove sedamdesetih i osamdesetih nikada nije polučio dobre rezultate, ali "Charlie's Angels" mogao bi biti iznimka jer nikad nije loš trenutak za malo stare dobre camp zabave. Međutim, tvorci serije odlučili su ne biti camp ili retro već ponuditi provjereni recept mlađim generacijama koje otkidaju na četrdesetak minuta reklamiranja trendi krpica osnaženih borbom protiv zločina. Ako ćemo se ravnati prema neobjašnjivom interesu za filmovima proizašlim iz serije "Seks i grad", tri prijateljice, moda i praznoglava zabava mogao bi biti recept za uspjeh.

Terra Nova (FOX)

Novi producentski pothvat Stevena Spielberga pompozno je najavljen kao "televizijski spektakl bez premca" što će svakako rezultirati rekordnom gledanošću prvih nekoliko epizoda. S druge strane, entuzijazam je splasnuo nakon što smo odgledali najavu koja "smrdi" na novi "Falling Skies". Doduše, u moru prosječnih sitcomova i nemaštovitih dramskih serija, megalomanski projekti kao što su "Terra Nova" uistinu djeluju kao zabava bez premca, a priča o putovanju kroz vrijeme i suživotu ljudi i dinosaura mogla bi zainteresirati ljubitelje znanstvene fantastike i "Jurskog parka".

> Ostale komentare autora možete pročitati ovdje

Pročitajte više