Jeste li čuli za test s klimavom stolicom? Mnogi zbog toga uprskaju razgovor za posao

Screenshot: YouTube

POSTOJI mnogo neobičnih tehnika kojima se poslodavci služe kako bi testirali potencijalne zaposlenike, a neki zbog toga uprskaju razgovor za posao čim uđu u zgradu. Jedna od njih je tehnika koja mjeri razinu stresa osobe koja pristupa razgovoru za posao i zvuči kao nešto iz kakve distopijske TV drame, piše The Mirror. 

Ovaj test, za neke mučan, traži od kandidata da mirno sjedi na stolici s klimavom nogom. Ideja koja stoji iza ove "zle" strategije je učiniti kandidata nemirnim tijekom intervjua i na kraju vidjeti je li dovoljno hrabar da zatraži zamjensku stolicu. 

 

Klimava stolica 

Jedan je čovjek ispričao: "Moj brat je bio u ROTC-ju (program za obuku časnika Oružanih snaga SAD-a, op.a.) i ispričao mi je ovu priču. Kandidat za školu ROTC za nuklearnu energiju sjedio bi na stolici ispred stola službenika koji ga je ispitivao.

U sobi je bila i druga, slična stolica koja je bila sa strane. Stolica ispred radnog stola na kojoj je kandidat sjedio imala je jednu skraćenu nogu tako da bi se osoba koja je sjedila na stolici klimala tijekom intervjua." 

 

"Ovim testom htjeli su vidjeti hoće li kandidat biti dovoljno hrabar da na trenutak prekine razgovor i zatraži da zamijeni svoju stolicu za drugu", ispričao je. Što biste vi učinili? 

 

Pročitajte više