Jeste li primijetili ovu grešku u pjesmi Bolje biti pijan nego star?

Screenshot: YouTube

PJESMA Bolje biti pijan nego star jedan je od najvećih hitova Plavog orkestra uz koji su generacije proživjele najljepše trenutke mladosti. Iako je prošlo više od 30 godina od njezinog izlaska, mnogi dosad nisu primijetili nelogičnost u tekstu pjesme.

Neočekivan obrat

Naime, hit sarajevskog benda počinje stihovima "Žao mi je što smo bili samo dobri drugovi", no u refrenu pjesme Loša pjeva "Vino ne zna da smo nekad bili sretni par". Znači li to da su ipak bili zajedno?

Nelogičnost u pjesmi primijetio je jedan obožavatelj još prije nekoliko godina, a Saša Lošić tada je priznao za Vijesti.ba da njegove pjesme često nemaju nikakvog smisla.

Pjesmu napisao pijan

"Uhvatim se u razmišljanju, pjevam 25 godina i nikad to nisam primijetio. I onda sam počeo kopati po pjesmama i vidio da je pola potpuno iracionalno. Riječi nemaju veze jedna s drugom, nema radnje, nema logike. A ljudima svejedno", kroz smijeh je tada komentirao Loša i priznao da je pjesmu napisao u pijanom stanju.

Sve zbog jedne djevojke

"Nastala je nakon ljubavnog poraza, jedna djevojka me htjela ošišati, to je bio povod da se vidimo. Tada je rekla: 'Čekaj me na tramvajskoj stanici pored gimnazije.' Ali nije se pojavila", ispričao je Loša u jednoj TV emisiji.

"Otišao sam u jedan kafić i kažu mi da smo se tad baš napili, ja se toga ne sjećam, ali su mi govorili da sam često podizao čašu piva i govorio: 'Bolje biti pijan nego star.' Ostalo mi je to negdje u podsvijesti da bi to bio baš dobar refren", dodao je.

Zabranjena pjesma i uvrijeđeni umirovljenici

Zanimljivo, ovaj hit Plavog orkestra iz 1985. jedno je vrijeme čak bilo zabranjeno puštati zbog uvrijeđenih umirovljenika iz Novog Sada kojima se nije svidjela.

Stvar je otišla toliko daleko da je Savez umirovljenika iz Novog Sada pokrenuo inicijativu da se zabrani djelovanje Plavom orkestru, sve zbog ove pjesme, a slučaj je došao do javnog tužitelja i bilo je zabranjeno njeno emitiranje.

Pročitajte više