Jeste li uočili grešku u današnjoj Potjeri? Natjecatelju krivo postavili pitanje

Screenshot: HRT

U DANAŠNJOJ epizodi Potjere gledatelji su uočili grešku u pitanju postavljenom natjecatelju Hrvoju.

"Tko je 12. srpnja 2003. ubijen snajperskim hitcem?" glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori su bili haićanski predsjednik, nepalski kralj i srbijanski premijer. Hrvoje je točno odgovorio, srbijanski premijer, misleći na Zorana Đinđića. No, Đinđić je ubijen 12. ožujka 2003. godine, što znači da je pitanje bilo krivo postavljeno.

Ipak, srećom, Hrvoja to nije smelo pa je došao do završne potjere gdje je uz kolegu Nikšu pokušao obraniti 7000 eura od lovca Mladena Vukorepe. Mladen ih je ipak dostigao pa su iz emisije otišli praznih ruku.

Grešku su odmah uočili i forumaši. "Đinđić je ubijen u ožujku, a ne u srpnju", "Točno, srećom čovjek nije oštećen", pisali su.

Đinđić ubijen prije 20 godina

Ove godine navršeno je 20 godina od atentata u Beogradu na Zorana Đinđića, prvog demokratski izabranog premijera Srbije nakon pada režima Slobodana Miloševića 2000., koji se zalagao za demokratske reforme i ulazak Srbije u Europsku uniju, no atentat je zaustavio te procese.

Đinđić je 12. ožujka 2003. upucan iz snajpera u dvorištu zgrade vlade, usred bijela dana. Kasnije je u bolnici podlegao ozljedama. Ranjen je i njegov tjelohranitelj. Iste su godine čak četiri pokušaja atentata na njega propala, a zadnji samo nekoliko tjedana ranije.

Zamjenik zapovjednika Crvenih beretki Zvezdan Jovanović, koji je pucao na njega, 2009. je osuđen za njegovo ubojstvo na 40 godina zatvora.

Pročitajte više

 

Pročitajte više