Jeste li znali da je u ovom argentinskom gradu djetetu zabranjeno dati ime Messi?

Foto: EPA

IZ MATIČNOG ureda argentinskog grada Rosarija, rodnog mjesta ponajboljeg svjetskog nogometaša Lionela Messija, prije nekoliko godina stigla je neobična zabrana. Naime, roditeljima je zabranjeno da djeci daju ime po prezimenu slavnog igrača, a ravnatelj matičnog ureda Gonzalo Carillo rekao je da je zabrana uvedena da ne bi došlo do "masovne zabune".

"Roditelji ne mogu dati ime djetetu po prezimenu kako ne bi došlo do zabune", rekao je tada Carillo. Iako su u Rosariju već upozoravali roditelje da svojoj djeci ne daju ime Messi, čini se da su se stanovnici na to oglušili pa se moralo i zakonom zabraniti.

Navijač uspio nazvati sina Messi

Jedan navijač imena Hector Varela prije nekoliko godina uspio je, zbog manjkavosti zakona, uvjeriti matični registar da prihvati njegov zahtjev za imenom Messi. Vlasti su mu dozvolile da sina nazove Messi Daniel Varela. Poslije toga u Rosariju se očekivalo da će se drugi roditelji i obožavatelji Lionela Messija odlučiti na takav potez pa su ga zakonom zabranili.

Vladine procjene pokazuju da je nakon Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu, dvoje od desetero rođene djece dobilo jedno od imena igrača reprezentacije Argentine. Predvode Lionel, Leonel, Angel, Gonzalo, Sergio i Javier. 

Pročitajte više