Jeste li znali da je Valerie iz pjesme Amy Winehouse stvarna osoba? Evo tko je ona

Foto: Instagram

JEDNA od najpopularnijih pjesama Amy Winehouse je Valerie, hit iz 2006. koji je postao favorit obožavatelja, no jeste li znali da se zapravo radi o stvarnoj osobi?

Malo ljudi zna da je pjesma zapravo obrada i da ju je izvorno napisao i izveo britanski bend The Zutons. Postoji mnogo teorija o tome o čemu, odnosno o kome pjesma govori, no misterij je konačno riješen jer je pronađena "stvarna" Valerie iz pjesme.

Vizažistica iz New Yorka

Valerie Star slavna je vizažistica iz New Yorka, koja je u intervjuu za Vice otkrila kako je hodala s frontmenom benda Daveom McCabeom i rekla da je pjesma zapravo o njoj, što je potvrdio i McCabe.

"Ona je bila u SAD-u, ja sam bio kod kuće i bilo je to poput razglednice", ispričao je i otkrio što ga je točno inspiriralo za stvaranje te pjesme. Naime, Valerie je umalo otišla u zatvor nakon nekoliko prometnih prekršaja, što ju je spriječilo da dođe u Veliku Britaniju. Uostalom, Winehouse je u pjesmi upitala: "Trebate li dobrog odvjetnika?"

Ljubavna posveta

"Sjećam se kad mi je rekao za pjesmu. Bilo je to u stilu: 'Napisao sam pjesmu o tebi. I postao je singl.' I nije mi htio reći nikakve detalje. Bio je jako sramežljiv zbog toga. I mislila sam u sebi: 'Valerie, kako zvuči ova pjesma?'" priznala je Valerie.

Par se prvotno upoznao na koncertu na Floridi, gdje su Zutons nastupili kao predgrupa.

"Imali su tako jedinstven zvuk i tako nešto nisam prije čula. Elektricitet koji su zajedno stvarali na pozornici kao bend bio je jednostavno prekrasan", prisjetila se.

"Jedno piće pretvorilo se u puno drugih. Otišli smo u stan prijateljice i pili šampanjac na krovu sve dok sunce nije izašlo. I to je bio naš prvi susret", dodala je.

Na pitanje koji joj je najdraži stih iz pjesme, Valerie je odgovorila kako joj se svidio dio u kojem je opisao njezinu "riđu" kosu, a dodala je i kako se u to vrijeme "smiješno odijevala", baš kao Valerie iz pjesme.

Izvan svoga vremena

Valerie je ispričala kako joj se slomilo srce kada je vidjela da pjesma postaje veliki hit u isto vrijeme kada se Winehouse borila s ovisnošću.

"Bila je briljantna umjetnica. Bila je izvan svog vremena. To je tako tužno i tragično, u toliko mnogo aspekata. Kao i video, nije mogla biti u njemu jer je bila u svom svijetu", rekla je.

Pročitajte više