Ježa morali uspavati nakon što ga je neki kreten polio benzinom i zapalio

Foto: RSPCA

JEŽIĆ u Velikoj Britaniji je morao biti uspavan nakon što ga je netko polio benzinom i zapalio, a Kraljevsko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama (RSPCA) pokrenulo je istragu kako bi pronašlo krivce.

Ježa je pronašla žena koja je stavljala sušiti veš u vrtu u Nottinghamu prošli ponedjeljak. Pozvala je veterinare koji kažu kako su ježu stražnje noge trzale kad su ga pronašli, a nedostajale su mu i neke bodlje.

Odveden je u obližnju veterinarsku bolnicu gdje je otkriveno da ima poteškoća s disanjem. Veterinar koji je pregledao jadnu životinju otkrio je da ima ozbiljne ozljede od opekotina i rekao je da je mirisalo na benzin, prenose britanski mediji.

Njegova kolegica Charlotte Harris odlučila je da će uspavati ježa i vjeruje da je taj čin bio neophodan. "Nažalost, jež je bio u takvoj boli i patnji da je najbolje rješenje bilo uspavati ga...", rekla je.

Čini se kako je jadna životinja namjerno polivena benzinom i zapaljena. "Vjerujem da se incident dogodio blizu mjesta gdje je jež pronađen jer s tim ozljedama ne bi mogao doći daleko. Apeliram na sve koji su vidjeli nešto sumnjivo u tom području u to vrijeme, oko 11 sati u ponedjeljak 23. rujna, da kontaktiraju RSPCA."

Pročitajte više