J.K. Rowling ne brinu kritike fanova: Bol nestane kad pogledam uplate od tantijema

Foto: EPA

AUTORICA Harryja Pottera J.K. Rowling dala je zanimljiv odgovor na pitanje kako spava noću znajući da je "izgubila publiku koja kupuje njezine knjige".

"Pogledala sam svoje najnovije uplate za tantijeme i ustanovila da bol nestaje prilično brzo", napisala je na Twitteru Rowling koja zbog toga očito ne gubi san.

Ovogodišnja procjena Celebrity Net Wortha tvrdi da je neto vrijednost J.K. Rowling nevjerojatnih milijardu dolara. Ona je jedna od samo pet milijarderki koje su same stekle bogatstvo te je najbogatija autorica koja je ikada živjela. 

Optužena je za transfobiju

Pitanje koje joj je postavljeno na Twitteru proizlazi iz nedavne kontroverze. Autorica, koja ponekad koristi i pseudonim Robert Galbraith, optužena je da je transfobična nakon što je objavila niz tvitova 2020. godine. 

"Ako spol nije stvaran, nema ni istospolne privlačnosti. Ako spol nije stvaran, briše se životna stvarnost žena na globalnoj razini. Poznajem i volim trans osobe, ali brisanje pojma spola mnogima uklanja mogućnost da smisleno razgovaraju o svojim životima", napisala je tada.

Nedavno je Rowling osudila aktiviste za prava transrodnih osoba nakon što je događaj Let Women Speak u Brightonu u Engleskoj postao nasilan. Događaj je dobio ružan obrat kada je Kellie-Jay Keen, aktivistkinja koja osuđuje transrodne žene, izašla na pozornicu, a njezin govor prekinuli su pro-trans aktivisti iz grupe Reclaim Pride Brighton. 

Kad su se pojavile slike s događaja na kojima policija odvlači prosvjednike, J. K.Rowling osudila je skupinu za prava transrodnih osoba zbog vrijeđanja posjetitelja događaja. "Vidim da se brigada Be Kind ponovno skriva iza svojih crnih maski, baca dimne bombe, viče 'ološ' na žene koje se zalažu za svoja prava temeljena na spolu", rekla je autorica.

Pročitajte više