Joe Jonas se oglasio o tužbi bivše supruge Sophie Turner: "Prekršila je nalog suda"

Foto: EPA

NAKON što je objavljeno da Sophie Turner tuži bivšeg supruga Joea Jonasa jer želi preseliti njihovo dvoje djece natrag u rodnu Veliku Britaniju, oglasio se glazbenikov glasnogovornik koji je naveo da je glumica bila svjesna da će njezin suprug podnijeti zahtjev za razvod.

"Sud u Floridi već je izdao nalog koji oba roditelja ograničava u preseljenju djece. Sophie je ovaj nalog uručen 6. rujna 2023., prije više od dva tjedna. Joe i Sophie imali su srdačan sastanak prošle nedjelje u New Yorku, kada je Sophie došla u New York kako bi bila s djecom", kazao je.

"Joeov dojam o sastanku bio je da su se dogovorili da će zajedno raditi na uspostavljanju zajedničkog prijateljskog roditeljstva. Manje od 24 sata kasnije, Sophie je rekla da želi odvesti djecu za stalno u Veliku Britaniju. Nakon toga je zahtijevala da joj Joe preda dječje putovnice kako bi ih odmah mogla odvesti iz zemlje. Ako posluša, Joe će prekršiti nalog suda", opisao je.

Nastavio je: "Joe traži zajedničko skrbništvo kako bi ih odgajali i majka i otac i naravno također je u redu da se djeca odgajaju u SAD-u i Velikoj Britaniji. Djeca su rođena u SAD-u i provela su veliku većinu svog života u SAD-u, američki su državljani."

"Djeca nisu oteta"

Kaže da je u pitanju pravna nesuglasica oko braka koji "nažalost završava". "Kada se koristi riječ poput 'otmice', to je u najboljem slučaju pogrešno, a u najgorem slučaju predstavlja ozbiljnu zlouporabu pravnog sustava. Djeca nisu oteta.

Nakon što su bila pod Joeovom brigom zadnja tri mjeseca uz dogovor obiju strana, djeca su trenutno sa svojom majkom. Sophie ovo tvrdi samo kako bi premjestila brakorazvodnu parnicu u Veliku Britaniju i trajno udaljila djecu iz SAD-a.

Joe je već odbacio sve izjave navodno dane u njegovo ime koje su omalovažavale Sophie. Napravljene su bez njegovog odobrenja i nisu u skladu s njegovim stavovima. Njegova je želja da Sophie preispita svoju oštru pravnu poziciju i krene naprijed na konstruktivniji i privatniji način. Njegova jedina briga je dobrobit njegove djece."

Podsjetimo, Jonas je prije mjesec dana podnio zahtjev za razvodom. Par je bio četiri godine u braku, a zajedno imaju dvije kćeri, trogodišnju Willu i jednogodišnju DJ. Iako se na početku činilo da će razvod proteći mirno, čini se da je problem nastao s putovnicama djece.

Pročitajte više