John Oliver spomenuo Lasagnu i otkrio tko ga je na ESC oduševio: Jebeš drugu glazbu

Screenshot: Youtube

Eurosong je posljednjih dana bio goruća popkulturna tema, a njome se pozabavio i voditelj John Oliver u prvom dijelu HBO-ove emisije Last Week Tonight, istaknuvši jednog izvođača kao svog favorita.

Oliver je otvorio emisiju obraćajući se međunarodnom glazbenom natjecanju, koje je ovog vikenda osvojio švicarski predstavnik Nemo. "Natjecanje za Pjesmu Eurovizije održalo se usred niza kontroverzi, od poziva na bojkot oko sudjelovanja Izraela do eliminacije ovog nizozemskog natjecatelja u posljednji trenutak zbog navodnih nezakonitih prijetnji iza pozornice", započeo je Oliver.

"Bilo je puno ozbiljnih vijesti oko obično veličanstveno glupog natjecanja, koje je, da budemo pošteni, ipak imalo neke upečatljive natjecatelje, od Baby Lasagne iz Hrvatske preko Bambi Thug iz Irske do mog apsolutnog favorita, ovog tipa iz Finske", nastavio je. Oliver je zatim pustio isječak finskog natjecatelja Windows95man, koji je započeo svoju izvedbu pjesme No Rules! dok je ležao unutar velikog jajeta prekrivenog traperom.

"Da! 14.000 od 10. Muškarac s lepršavim plavim uvojcima i pervertitskim naočalama izlazi iz traper jajeta? To je kao Botticellijevo Rođenje Venere, samo što je ovaj put stvarno dobro", rekao je, a zatim opisao tko je Windows95man, pravim imenom Teemu Keisteri.

Finac se ipak nije proslavio rezultatom u finalu

"Ime tog umjetnika je Windows95man. Njegov scenski kostim sastoji se od Windows95 majice, šešira i, što je važno, ničeg drugog, zbog čega su se nastupi u osnovi sastojali od izvođenja verzije uloge Austina Powersa. Ali možda je najbolja stvar o Windows95manu - osim njegovog imena, maske za lice i djelomične golotinje - to što ga je žiri tijekom finskog natjecanja za odabir svog predstavnika na Euroviziji stavio na zadnje mjesto.

Ali dobio je toliko puno glasova publike, da je svejedno pobijedio - što mi ima smisla. Stanovnici Finske su prirodni u skijaškim skokovima, sauni i prepoznavanju j*bene zvijezde kad je vide", rekao je Oliver. "J*beš svu drugu glazbu. Mrtva je za mene sada", rekao je Oliver.

Inače, Fincu njegov suludi nastup i pjesma nisu donijeli eurovizijsku uspjeh. Naime, u finalu je završio na 19. mjestu sa samo 38 osvojenih bodova.

Pročitajte više