Johnny Štulić: Hrvatsku putovnicu ne želim ni u ludilu

LEGENDARNI frontmen Azre, Branimir Johnny Štulić, koji godinama živi u nizozemskom Utrechtu i ne želi komunicirati s novinarima, pogotovo s prostora bivše Jugoslavije, kaže kako mu hrvatska putovnica nije potrebna, te da piše na književnom srpskom jeziku.

Štulić je dao intervju bosansko-hercegovačkom Dnevnom Avazu, u kojem kaže kako kako ga novac ne zanima, baš kao i ponovno okupljanje Azre.

"Mi sad tu trebamo slinaviti i onda ću ja pokazivati svoje nove cipele. Azra - to sam doslovce i bukvalno ja. Ima li treća riječ?" - kazao je frontmen jedne od najpopularnijih grupa pokojne SFRJ svih vremena.

Štulić kaže kako je posljednji puta u Beogradu bio prije deset godina, a da njegov povratak u Hrvatsku nije moguć zbog toga što nema putovnicu.

"Nemam pasoš, nemam novac i nemam se gdje vratiti. Imao sam jugoslavenski i istekao mi je.
Jugoslavije više nema, to je isto kao kad se rodiš i kažu ti: ovo ti je tata, ovo ti je mama, pošto, prema Homeru, niko ne zna kad se rodi, ko ga je rodio, bar prve tri godine. I sad ja nemam tatu i mamu i zbog toga sam sretan." - kazao je Štulić i nakon pitanja ima li hrvatsku putovnicu dodao: "Ne želim je ni u ludilu."

Pročitajte više