Joksimovićeva žena: Vlasnik televizije laže, ne dopuštam da nas tretira kao otpad

Foto: Instagram

NAKON što se Prva televizija oglasila o razlozima prekida suradnje s Jovanom Joksimović i Srđanom Predojevićem, te navela da nisu poštovali radne obveze, Jovana je posvetila poduži status cijeloj situaciji i iznijela svoju stranu priče. 

"Kada netko dobije otkaz preko Instagrama (zašto ne preko Tik toka?), i to kroz objavu koja ne sadrži ni jednu točnu činjenicu, mora sebi da postavi sasvim logično pitanje - što sada?
Prvo, Srđan Predojević i ja danas zaista dugo nismo znali jesmo li zaposleni na Prvoj TV, jer nikakvo obavještenje o prekidu radnog odnosa nismo dobili, ni pismeno, ni usmeno, osim ako se u "obavještenje" ne računa to što je ‪u ponedjeljak ujutru‬ osiguranje fizički onemogućilo Srđanu da uđe u zgradu Prve TV i obavi svoj posao. Tek poslije Instagrama on je dobio rješenje o otkazu, a ja izgleda upozorenje pred otkaz", započela je Jovana.

"Drugo, kada netko, na Instagramu, ustvrdi da nas dvoje više ne radimo "zbog nepoštovanja radne obaveze", a prethodno nas je onemogućio da tu obavezu ispunimo, jasno je ne samo da otvoreno laže, nego i više od toga. Da zaista želi da nas na toj televiziji nema, i da ima namjeru da ne bira sredstva, ne bi li taj cilj ostvario", napisala je Jovana.

Dodala je kako ona i njen kolega nemaju nikakav problem s prestankom radnog angažmana na Prvoj TV te da su njih dvoje odlazili s televizija i ostajali u korektnim odnosima s vlasnicima i kolegama. 

"Rastanak je, u tom slučaju, najprirodnija stvar, i događa se i bez ljutnje i bez teških riječi, a pogotovo bez laži, to jest, bez nepotrebnog pokušaja pronalaženja opravdanja.
Mogao je vlasnik televizije najmirnije da nam kaže ono što nedjeljama već priča po gradu - da smo mu nas dvoje, jednostavno, preskupi", objasnila je Jovana.

"Ono što nema prava, i oko čega se jesmo s njim sukobili, jeste da emisije koje su nečiji autorski projekt - a Jutro s Jovanom i Srđanom jest baš to, naš autorski projekt - on uređuje, određuje tko će da ih vodi i miješa se, samim tim u njihov sadržaj."

Objasnila je da ona i Srđan nisu kršili radne obveze i da su radili i više nego je trebalo.

"Srđan i ja svakako nećemo odustati ni od kvalitete ni od profesionalnog integriteta. Da nas tretiraju kao višak, otpad, kojeg se treba otarasiti na svaki način, jer ne damo na svoj autorski projekt, neće moći nitko, pa ni vlasnik bez slike na Instagramu", napisala je između ostalog. 

Pročitajte više