Jordan je 2 mjeseca prije braka s drugom glumici poslao ljubavno pismo od 20 stranica

Foto: Getty Images

LJUBAVNO pismo koje je Michael Jordan napisao 1989. tada 23-godišnjoj glumici Amy Hunter prodano je za 25.703 dolara na aukciji u nedjelju ujutro, nakon što je 2014. prodano za 2560 dolara - zahvaljujući hit dokumentarcu Posljednji ples.

Pismo s poštanskom markicom iz Charlottea poslano je 11. srpnja 1989. godine, a napisano je na listovima papira iz hotela u Michiganu u kojem su Bullsi odsjeli dok su se borili s Detroit Pistonsima za finale konferencije u svibnju te godine.

Kako ističe Baltimore Sun, kontekst oko pisma je zanimljiv. U vrijeme kad je napisao pismo Jordana su dva mjeseca dijelila od braka s Juanitom Vanoy u Las Vegasu, a par je već imao sina Jeffreyja, rođenog godinu dana ranije.

Čini se da pismo služi kao isprika za prekid njihove veze. "Amy, ponekad sam najsebičnija osoba na Zemlji jer sam godinu dana razmišljao samo o Michaelu", napisao je Jordan. "Priznajem da sam napravio pogrešku, ali teško ju je bilo promijeniti. Recimo da sam je promijenio. Ne bi vjerovala s kakvim bismo se problemima susreli. Ne bismo imali ugodnu vezu ili privatnu... to je pritisak s kojim ne mogu živjeti", napisao je, između ostalog.

"Amy, da sam Michael Jordan, običan čovjek s poslom od 9 do 17, tad mi ne bi bilo teško priznati grešku. No umjesto toga ja sam Michael Jordan kojega stavljaju na pijedestal i gledaju kao savršenog uzora. Puno ljudi, ne samo djeca već cijele obitelji. Možeš li zamisliti odgovornost s kojom se moram nositi. Da ne spominjem bebu s damom koju volim 3 i pol godine."

"Amy, uvijek ću te voljeti, sve do dana kad umrem."

Embed from Getty Images

Amy je kasnije glumila u seriji Policajci s plaže i naposljetku se udala za producenta Tonyja Corneliusa, ali više nisu u braku.

Jordan se 2006. godine razveo od Juanite Vanoy s kojom ima troje djece, a 2013. oženio je kubansko-američku manekenku Yvette Prieto, s kojom je godinu dana kasnije dobio blizanke Ysabel i Victoriju.

Embed from Getty Images

Pročitajte više