Još djevojaka optužilo Branislava Lečića za uznemiravanje, o svemu se i on oglasio

Screenshot: YouTube

SRPSKOG glumca Branislava Lečića za silovanje su optužile glumice Merima Isaković i Danijela Štajnfeld

Merima je kasnije kazala da su joj se javile i druge djevojke koje su joj ispričale da im je optuženi glumac prilazio na razne nepristojne načine te da će svjedočiti pred Tužiteljstvom protiv njega, ali ne žele otkriti javnosti svoj identitet. 

Sada se o svemu oglasio i sam Lečić.

"Prije svega, objavljena informacija je potpuno neistinita, jer ja nisam učinio, niti pokušao učiniti kazneno djelo silovanja", rekao je Lečić za srpski Nedeljnik.

"Dalje, osvrnemo li se na zakonsku regulativu javnog informiranja, vidjet ćemo da se putem medija objavljuju i informacije, ideje i mišljenja o pojavama, događajima i osobama o kojima javnost ima opravdan interes da zna, bez obzira na način na koji su pribavljene informacije, u skladu s odredbama svog zakona, i da svatko ima pravo da istinito, potpuno i blagovremeno bude obaviješten o pitanjima od javnog značaja i sredstva javnog informiranja su dužna da to prvo poštuju", kaže glumac.

"Postavlja se pitanje čiji interes i prava se ostvaruju na ovaj način, označavanjem nevinih ljudi kao počinitelja najtežih zločina, i to čak prije pokretanja kaznenih postupaka. Osim što je objavljivanjem mojih fotografija u tekstu o silovanju i mojim označavanjem kao "moćnog nasilnika" i silovatelja povrijeđen javni interes građana Republike Srbije, ovim činom povrijeđeni su i moji osobni interesi i prava, a prije svih moji ugled i čast, kao i pretpostavka nevinosti kao pravo koje mi je zagarantirano najvišim nacionalnim i međunarodnim pravnim aktima", poručio je Lečić. 

Pročitajte više