Još jedan avioprijevoznik u svojim će avionima imati zone bez djece

Foto: 1123RF

NISKOBUDŽETNI avioprijevoznik IndiGo nedavno je objavio da će na svojim letovima imati Quiet Zones (tihe zone) bez djece, pridružujući se time sve duljoj listi prijevoznika koji na svojim letovima imaju zone namijenjene samo odraslima.

Riječ je o kontroverznom potezu, piše Travelandleisure.com. Jedni tvrde da letovi na kojima nema djece pružaju ljudima koji negdje putuju poslovno mogućnost da se bolje pripreme za poslovni sastanak ili da u avionu odrade dio posla. Drugi misle da je ovo pravilo jednostavno diskriminacija ljudi s djecom.

Trenutno ni jedna američka aviokompanija nema zabranu prijevoza djece, no to je napravilo nekoliko međunarodnih, poput Air Asije, Malaysia Airlinesa i Scoot Airlinesa iz Singapura.

>>>U ove je hotele djeci ulaz zabranjen: Odlična ideja ili diskriminacija djece?<<<

Scoot Airlines je 2013. godine osmislio ScootinSilence, koncept po kojem djeca mlađa od 12 godina ne mogu sjediti u određenim redovima. Malaysia Airlines zabranio je 2011. godine ulazak djece u prvi razred i predstavio zone bez djece u ekonomskoj klasi nekoliko godina kasnije. Uskoro je njihovim koracima krenula AirAsia.

I aviomogul Richard Branson razmišljao je o uvođenju posebnih kabina u kojima bi dadilje čuvale djecu, no ta je ideja propala zbog nesuglasica sa Službama za civilno zrakoplovstvo, rekao je on sam u intervjuu za Conde Nast Traveler 2014. godine.

Mnogi putnici pozdravili su potez IndiGo-a, ističući da bi platili više za zone bez djece. 

Drugi su pak osudili taj potez:

Pročitajte više